PeaceWorks

Menu

Lyssna på vår pod!

Äntligen har vi lanserat vår podcast Under det blå täcket!

Podcasten Under det blå täcket är en programserie om maskulinitetsnormer, inom vårt nya jämställdhetsprojekt med samma namn. Under fem avsnitt pratar vi om, granskar och ifrågasätter maskulinitet och hur det påverkar både samhället i stort och oss som individer. Podden hade premiär onsdagen den 5/2 2017.

5. Sex och kärlek 

I det femte och sista avsnittet pratar vår moderator Agnes, tillsammans med gästerna Jon och Elin om sex och kärlek. Vad finns det för normer kring sex och kärlek? Vad är feministisk porr?

Lyssna på avsnitt 5. här:

4. Våld 

I det fjärde avsnittet pratar vår moderator Agnes, tillsammans med gästerna Mattias och Morgan om våld. Hur uttrycker sig maskulinitet i våldshandlingar? Vad har maktlekar med maskulinitet att göra?

Lyssna på avsnitt 4. här:

3. Hälsa och känslor 

I det tredje avsnittet pratar vår moderator Agnes, tillsammans med gästerna Jon, Mårten och Peder om hälsa och känslor. Påverkar ens könsidentitet hur vi har lärt oss att hantera känslor? Är känslor könade?

Lyssna på avsnitt 3. här:

2. Makt och möjligheter

I det här avsnittet pratar vår moderator Agnes, tillsammans med gästerna Rahwa, Sara och Johan om makt och möjligheter. Vad innebär det för ens möjligheter i samhället att födas som cis-man? Vad finns det för kopplingar mellan maskulinitet och makt? Vad innebär egentligen makt?

Lyssna på avsnitt 2. här:

1. Sexualitet och identitet

I det första avsnittet pratar vår moderator Agnes, tillsammans med gästerna Jon, Adam och Nikita om sexualitet och identitet. Hur påverkar maskulinitetsnormer vår uppfattning av sexualitet? Vad innebär det att leva i ett heteronormativt samhälle?

Lyssna på avsnitt 1. här:

 

Beskrivning av projektet:

Under det blå täcket är PeaceWorks nya jämställdhetsprojekt med fokus på unga och normer om maskulinitet. Projektets övergripande mål är att bidra till ett mer jämställt samhälle där människor, oavsett kön och/eller könsidentitet har samma möjligheter att lyckas ta plats samt leva ett liv utan att utföra eller utsättas för våld eller hot om våld. Förutom podcasten har vi även utvecklat en workshopserie med tillhörande utbildningsmaterial, övningar och tips. Läs mer här.

AKTUELLT JUST NU!