PeaceWorks

Menu

Under det blå täcket

Under det blå täcket!

Under det blå täcket är PeaceWorks nya jämställdhetsprojekt med fokus på unga och normer om maskulinitet. Projektets övergripande mål är att bidra till ett mer jämställt samhälle där människor, oavsett kön och/eller könsidentitet har samma möjligheter att lyckas ta plats samt leva ett liv utan att utföra eller utsättas för våld eller hot om våld. Detta vill vi göra genom att:

Vi har utvecklat två material för att genomföra projektet.

Podcast 

Podcasten Under det blå täcket är en programserie om maskulinitetsnormer. Under fem avsnitt pratar vi om, granskar, och ifrågasätter maskulinitet och hur det påverkar både samhället i stort, och oss som individer. I podcasten deltar vår moderator Agnes, tillsammans med inbjudna gäster. Avsnitten behandlar fem temaområden; (1) Sexualitet och identitet, (2) makt och möjligheter, (3) hälsa och känslor, (4) våld, (5) sex och kärlek.

Läs mer om, och lyssna på podden här!

Workshops

Ni kan, genom er skola, förening eller fritidsgård ta del av vår workshopserie med tillhörande utbildningsmaterial, övningar och tips. Workshopsen är utvecklade utifrån fem temaområden inom maskulinitetsnormer som är genomgående för projektet:
1. makt & möjligheter
2. hälsa & känslor
3. kärlek & sex
4. sexualitet & identitet
5. våld.

Våra workshops ges antingen som hel- eller halvdag, vi har flera lediga datum under vårterminen.

AKTUELLT JUST NU!