PeaceWorks

Menu

Världens koll 2.0

PeaceWorks driver just nu ett informationsprojekt inom temaområdet global rättvisa som heter Världens Koll 2.0 med fokus på fredsprocessen i Colombia. Projektet är kopplat till Agenda 2030 och fokuserar specifikt på 5 av de 17 målen;

Tanken med Världens koll 2.0 är att stärka ett ungt engagemang, öka kunskapen om globala frågor och bredda deltagandet hos unga i Sverige som vill involvera sig för en rättvis och jämlik värld. Genom ett samarbete mellan unga fredsaktörer i Colombia och Sverige jobbar vi aktivt med att stärka ungas roll som aktiva samhällsmedborgare. Projektet syftar till att utbilda unga och sprida information om globala rättvisefrågor med fokus på situationen i Colombia.

Freden i Colombia ligger i allas intresse, men ändå avrättas MR-försvarare – människor som är nyckelaktörer i byggandet av fred och skapandet av ett nytt Colombia. Om bakomliggande sociala konflikter anses vara grunden för en väpnad konflikt, vad innebär då en långvarig och hållbar fred?

Är du intresserad av att ta del av projektet? Maila projektledare på julia.eriksson@peaceworks.se, eller fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!

Läs vår booklet om fredsavtalet och vad som har hänt sedan dess: 

Skriv upp dig på maillistan

Fält markerade med * är obligatoriska

OBS! Intresseanmälan är inte bindande.

Om personuppgifter