PeaceWorks

Menu

Följ med till Colombia!

Är du engagerad för fred, demokrati och rättvisa och vill lära dig mer om detta i en Colombiansk kontext? Ansök om att resa med PeaceWorks till Colombia! 

I november kommer styrelsemedlemmar, anställda och medlemmar resa till Bogotá i Colombia för att gå utbildningen Hágale tillsammans med ungdomar från PeaceWorks lokala samarbetspartners. Utbildningen leds av ungdomsledare i Bogotá som på olika sätt är aktiva deltagare i landets pågående fredsprocess och fokus ligger på ett utbyte mellan svenska och colombianska ungdomar. Utbildningen kommer vara centrerad kring teoretiska kunskaper om rättigheter, fred, våldsdimensioner, ickevåld maktstrukturer, feminism, militarism och normkritik, samt att ta del av och utbyte praktiska verktyg för hur ickevåld och social hållbarhet kan appliceras i praktiken i olika fredskontexter.

Praktisk information

Var:
Bogotá i Colombia, flyg från Arlanda i Stockholm. 

När:
Utresa torsdagen den 14 november, hemresa torsdagen den 21 november (framme i Sverige den 22 november)

Kostnad:
PeaceWorks står för kostnaden för resa, transit, kost och logi. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kr. 

Vad du behöver för att kunna ansöka:
För att kunna ansöka behöver du vara mellan 18-26 år, vara medlem i PeaceWorks (du blir det gratis på vår hemsida här: http://peaceworks.se/bli-medlem/ samt ha ett intresse av fred- och ungdomsfrågor. 

Hur du ansöker:
Du ansöker genom att skicka in en motivering till varför just du vill åka. Beskriv gärna vad du förväntar dig att få ut av resan och hur du vill använda denna kunskap i Sverige efteråt. Skicka ansökan till:
styrelsen@peaceworks.se senast den 28 augusti. Urval sker löpande och vi vill att du är beredd att ha en kort telefonintervju om du går vidare i processe.   

Om du har några frågor kan du höra av dig till: styrelsen@peaceworks.se