PeaceWorks

Menu

Gör din praktik i Colombia – stärk ungas röster för fred!

Har du drömt om att arbeta utomlands för en organisation som jobbar med mänskliga rättigheter, ungdomar och fred? Kan du spanska och vill åka till Sydamerika? Då är vårt Sida-finansierade praktikantprogram något för dig!

Nu kan du som är mellan 20-30 år jobba med fredsarbete i praktiken och samtidigt lära känna Colombias kultur. Vi söker en praktikant till La otra Juventud i Bogotá och två praktikanter till Casa de la Memoria i Neiva för att arbeta med mänskliga rättigheter, ungdomar och ickevåld.

“Jag imponeras av hur engagerade Colombias ungdomar är i att göra skillnad i sina lokala samhällen. Unga personer från alla delar av landet skapar gemenskap och fredskultur genom konst, dansgrupper och sportklubbar. De kämpar för att göra sin röst hörd i lokala beslutsprocesser som påverkar deras framtid.” – Aida Zekić praktikant genom praktikantprogrammet.

Så vi vill fråga dig, vilken är din väg till fred? Vill du vara med och stärka ungas rättigheter och skapa ett fredligare samhälle genom kommunikation? Då kan du tillsammans med La otra Juventud arbeta med att stärka ungdomar genom att ge unga en ökad kunskap om sina rättigheter och kapacitetbildning. La otra Juventuds arbete syftar till att skapa fred genom skapandet av mötesplatser och ett alternativt informationsflöde kring utbildning, kommunikation, kultur och debatt.Just nu har organisationen påbörjat ett flerårigt projekt med målet att stärka alternativ media i marginaliserade områden av Bogotá, ett projekt som du kan bli en del av.

För dig som brinner för ungas rättigheter och jämställdhet finns chansen att bli en del av Casa de la Memorias arbete med genus och ungdomsfrågor. Casa de la Memoria arbetar med att stärka den sociala utvecklingen och deltagandet av grupper i samhället som har blivit särskilt utsatta av den väpnade konflikten i Colombia med huvudfokus på genus- och ungdomsfrågor. I arbetet ingår det bland att stödja kvinnors situation, att arbeta emot våld mot kvinnor och att stärka ungas roll i samhället.

“Som praktikant hos våra samarbetspartners kan du utveckla dina kunskaper och kompetenser inom globala frågor och internationellt utvecklingssamarbete. Vårt mål är att du även efter din praktik kommer att fortsätta ditt arbete inom dessa frågor.” – Fanny Rådström, samordnare för praktikantprogrammet.

Så ta steget, sök till praktikantprogrammet, och bli en del i kampen för en hållbar fred tillsammans med Casa de la Memoria eller La Otra Juventud!

Gör praktik i Colombia – stärk ungas röster för fred!