PeaceWorks

Menu

Gör praktik på PeaceWorks internationella verksamhet i Stockholm!

Vill du jobba med frågor som rör, feminism, antirasism och global rättvisa? Studerar du/har du studerat något samhällsvetenskapligt ämne, och vill nu få praktisk erfarenhet? PeaceWorks söker nu en praktikant till internationella verksamhetenStockholmskontoret inför våren 2022.

Internationella verksamheten 

Främst kommer du att jobba med internationella samarbeten, Colombia-relaterade frågor och utbildningar med tema makt, normkritik, global rättvisa, kolonialism. Som praktikant kommer du att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med internationella projekt, fredsfrämjande arbete i och om Colombia, och utbildningar kopplat till global rättvisa både nationellt och internationellt.

Som praktikant på internationella verksamheten ingår arbete med Colombia-relaterade aktiviteter och rekrytering av deltagare till våra olika nationella och internationella program.  Praktikanten kommer även arbeta med att stödja PeaceWorks övriga verksamhetsområden, administration, informationsspridning och kommunikationsarbete i sociala medier.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Behandling och handläggning av intresseanmälningar  och ansökningar till PeaceWorks Europeiska solidaritetskåren-projekt (ESC)
  • Stödja och handleda personer som redan deltar i vårt nationella ESC-projekt och internationella prakikantprogram
  • Rekrytering av deltagare till praktikantprogrammet i samarbete med kontoret i Colombia
  • Hjälpa till att anordna förberedelse- och hemkomstskurser
  • Hjälpa till med vår kommunikation, medlemsrekrytering och sociala medier
  • Planering och genomförande av informationsspridande aktiviteter kopplade till PeaceWorks verksamhet och fokusområden (feminismantirasism och global rättvisa)
  • Förberedelse och genomförande av utbildningar inom PeaceWorks fokusområden på skolor och universitet
  • Förberedelse samt genomförande av PeaceWorks löpande medlemsaktiviteter
  • Andra på kansliet vanligt förekommande administrativa och praktiska uppgifter.
  • Skapa egna projekt och initiativ tillsammans med andra praktikanter

Som praktikanten får du även mycket praktisk erfarenhet av organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid (20 veckor) under vårterminen 2022, d.v.s mellan januari och juni. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Tegelviksgatan 40 (Solidaritetshuset) i Stockholm. Här arbetar vanligtvis 4 anställda och 2 praktikanter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för skyddsåtgärder för arbetsplatsen. Om nödvändigt kan resor inom landet förekomma (i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer), såväl som kvälls- och helgarbete.

Vad innebär praktiken?

Praktiken är på heltid och oavlönad. En praktikantbudget erbjuder alla praktikanter en lunch ute tillsammans i månaden för att utbyta erfarenheter och tankar. Arbete under kvällar och helger kompas ut i samråd med handledaren. Du bör även ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling, som är CSN-grundande eller liknande ersättning, samt vara försäkrad privat/via universitet.

Krav och meriter

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Mycket god svenska och engelska i både tal och skrift. Internationell erfarenhet, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer, samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande.

Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel och stresstålig då arbetsuppgifter kan variera. Som praktikant är uppgifterna uppdelade i självständiga samt team-inriktade, och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis.

Kunskaper i spanska, Officepaket, WordPress och grafisk design/media/kommunikation är välkommet.

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till praktik@peaceworks.se senast 28e november.  Ange “Vårpraktik 2022 Stockholm” i ämnesraden och på din ansökan. Ansökningar behandlas löpande.