PeaceWorks

Menu

Häng med på Peace & Love

fredsarbetarePeace & Love är en musikfestival med mer än 20 000 besökare varje år och en värdegrund baserad på mångfald, förståelse och solidaritet. Uppträder gör musiker och artister från både Sverige och resten av världen och under festivalens tre dagar kommer det att hållas många spännande aktiviteter och workshops.

Peace & Love söker nu efter både svenska och internationella volontärer som ska motivera andra unga människor att delta i aktiviteter som handlar om demokrati, mänskliga rättigheter och mångfald. Volontärernas huvudsakliga ansvar är Actions Square-området där festivalens unga besökare bland annat får möjlighet att upptäcka och utveckla sin kunskap om andra kulturer och perspektiv.

Var.

Borlänge, Sverige.

När.

Tisdag 5 juli – söndag 10 juli 2016.

Ankomst.

Borlänge centralstation tisdag 5 juli kl 14.00. Ett team bestående av både P&L -samordnare

och en PeaceWorks-samordnare kommer att ta emot volontärgruppen på stationen för ett

välkomnande och en introduktion till uppgifterna.

Avresa.

Söndag eftermiddag kl 16 den 10 juli kommer du att kunna lämna lägret.

Volontärprofil.

Volontären förväntas:

– vara social och kunna ta kontakt med andra människor

– kunna samarbeta och jobba i grupp

– älska att ta initiativ och att organisera olika sociala aktiviteter

– vara angelägen om att lära sig mer om olika kulturer

– visa hänsynstagande till olika kulturer och människor

– arrangera sin egen resa till och från Borlänge.

Ålder.

16-25 år.

Volontäruppgifter.

Planera och anordna Action Square tillsammans med andra volontärer; dekorera, sätta upp tält och utrustning samt andra praktiska göromål. Engagera och bjuda in festivalbesökare till att delta i aktiviteterna på Action Square. Demontera området (söndag) och hjälpa till med städningen. Att självständigt planera och hålla i workshops och aktiviteter relaterade till festivalens teman. Volontärer förväntas att vara närvarande på Action Square-området och vara aktiva under sina arbetsskift. Arbetsskiften kan se olika ut varje dag men delas upp mellan alla volontärer/funktionärer så att alla hjälper till ca 5 timmar per dag. Det kommer också att finns en budget som kan användas för inköp av material till workshops och andra liknande aktiviteter. Dina idéer, initiativ och kreativitet är viktiga för Peace & Love!

Boende.

Sovsal på en skola som delas med andra volontärer och funktionärer. Delat badrum och duschar.

Ta med.

Sovsäck och ett bra sovunderlägg alternativt madrass. Bekväma kläder, vattentäta skor, varm jacka eller tröja, regnjacka/-poncho, handduk och simkläder.

Mat.

Frukost, lunch och middag serveras varje dag. Hör av er till PeaceWorks om eventuella allergier.

Regler och riktlinjer.

Volontären ska följa de regler och bestämmelser som gäller enligt svensk lag, och är förväntade att följa Peace & Love’s regler för uppdraget.

Alkohol.

Förtäring av alkohol är inte tillåtet under pågående skift eller i och omkring Action Square- området. Förtäring av alkohol är förbjudet för alla under 18 år. Användning av droger är strikt förbjudet. Volontärer som inte agerar i enlighet med de ovannämnda reglerna kommer att relegeras från campet. Tillgänglighet för personer med funktionsvariationer. Festivalområdet är anpassat för besökare i rullstol. Dock kan arrangörerna inte garantera att boendet är anpassat till alla funktionsvariationer.

Annan nyttig information.

Medlemmar och volontärer från PeaceWorks kommer att vara närvarande på Peace & Love i PeaceWorks-tältet i närheten av Action Square. Efter avslutat skift kommer du att ha möjlighet att besöka konserter och andra aktiviteter på festivalen.

Läs mer om Peace & Love Camp: http://peaceandlove360.se/

Se filmen från Peace & Loves Actions Square från 2015: http://www.actionsquare.org/english

Din ansökan ska vara inne senast 28 juni. Du skickar en intresseanmälan med namn, telefonnummer, mailadress och en kort motivering till varför du vill vara med som funktionär, till kajsa.stenberg@peaceworks.se