PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Kostnadsfritt volontärutbyte

Är du intresserad av att lära känna en annan kultur genom att bo och arbeta i ett annat land, få möjlighet att lära dig språket och arbeta tillsammans med andra volontärer från hela Europa? Tveka då inte att söka till detta projekt. Inom projektet är du borta fram till september nästa år och reser iväg så snart som möjligt. Därför är sista ansökningsdag redan nu på söndag 1 november!

Ansökan: Skicka ditt CV och motivationsbrev på engelska till linn.jansson@peaceworks.se senast den 1 november 2015. Lycka till!

Detta projekt är ett EVS-utbyte, vilket betyder att det är finansierat av EU. Projektet är därför helt kostnadsfritt för dig som volontär att delta i. Mat, husrum, fickpengar och och en sjuk-och olycksförsäkring ingår. EVS ingår i EU-programmet ”erasmus+”. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Polen_EVS

Polen

Skulle du vara intresserad av att arbeta med barn och unga med olika typer av intellektuella och fysiska funktionsvariationer på en skola i Krakow? Då kan detta vara något för dig.

Du som volontär kommer att få arbeta i en skola för barn och unga med funktionsvariationer. Du kommer få assistera lärare och terapeuter i att lära ut sådant som vardagslivets sysslor, teckning, musik och hantverk, och delta i alla aktiviteter i skolan förutom de som kräver högre kunskap inom exempelvis psykologi.

Som volontär på denna skola får du möjlighet att introducera egna mini-projekt och aktiviteter för elever. Aktiviteterna och dina arbetsuppgifter kommer att anpassas till dina intressen. Exempel på arbetsuppgifter är organisera aktiviteter för barn (så som lärorika spel, sportaktiviteter eller musik eller teterrelaterade aktiviteter), hålla i cirklar för att prata om Sverige och lära ut svenska och hjälpa till med läxor. Tillsammans med de andra volontärerna i detta EVS-projekt får du också förbereda workshops för allmänheten om multikulturalism. Du kommer utöver detta få gå en kurs i polska.

Du som volontär kommer att arbeta från måndag till fredag, inte längre än 6 timmar per dag. Vanligtvis börjar du 9 och slutar 15. Du kommer att få två dagar ledigt per månad utöver röda dagar. Du bor tillsammans med en av de andra volontärerna i ett rum med tillgång till kök och toalett.