PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Åk på ett kostnadsfritt utbyte till Österrike!

För att ansöka till det här projektet skickar du CV och personligt brev på engelska till info@peaceworks.se. Skicka din ansökan så snart som möjligt. Du åker iväg nu och är borta till slutet av juni. Ring oss gärna om du har frågor på nr: 08-615 05 58.

austria

Kreamont

Plats
Kreamont ligger i staden Andrä-Wördern 25 kilometer utanför Wien.

Om projektet
Kreamont är en skola för barn mellan 6-14 år som baserar sin pedagogik bland annat på Maria Montessoris pedagogik. 

Det här projektet är ett EVS-utbyte, vilket betyder att det är finansierat av EU. EVS är ett EU-initiativ och ingår i EU-programmet ”erasmus+”. Det är till för att, framför allt, ge europeiska ungdomar mellan 18 och 30 år en möjlighet att åka som volontär. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Uppgifter för volontären
Som volontär är du med i det dagliga arbetet på skolan. Du kan få förbereda och hålla presentationer, vara med på projektarbeten, utställningar, sport, event och dramagrupper. Du kommer ha kontakt med barnen och hjälpa dem i deras skoluppgifter, leka och prata med dem.

Boende och mat
Du bor och äter i värdfamilj eller på projektet.

Fritid
Som volontär jobbar du på vardagarna och är ledig på helgerna samt på jul, påsk och andra röda dagar. Helgarbete kan förekomma men du blir alltid kompenserad för detta och får ta andra dagar ledigt. Du får även två semesterdagar varje månad och kommer alltså ha möjlighet att se mer av området du är i och göra utflykter till sevärdheter och andra platser runt om i Österrike.

När?
Det här projektet startar så snart du har ansökt och bestämmer dig för att åka och pågår till slutet av juni.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi ett förberedelsesamtal där vi bland annat går igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig m.m. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska veta hur vår vision och vårt perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Jugend:info NÖ – Bereich Internationales är värdorganisationen i Österrike för det här projektet, och det är dem som hämtar dig när du kommer fram. Du kommer att ha en ha en mentor från organisationen som stöttar dig vilket vi tror bidrar till tryggheten för dig som volontär.

Försäkring och flyg
Flyg och en sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår.