PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Åk på ett kostnadsfritt utbyte till Ungern!

För att ansöka till det här projektet skickar du CV och personligt brev på engelska till evs.peaceworks@gmail.com. Skicka in din ansökan senast 20 mars. Ring oss gärna på nr: 08-615 05 58 om du har några frågor.

photofix

Búzaszem School

Plats
Projektet ligger i staden Göd i centrala Ungern.

Om projektet

Búzaszem School är en skola för barn och ungdomar mellan 7-15 år som fokuserar på det ungerska folkarvet. Skolan startades 2004 av föräldrar som ville ha en mer praktisk typ av utbildning för barn. Dans, sång, musik, hantverk är del av undervisningen och det anordnas även utflykter, läger, tävlingar, språkgrupper och utomhuslekar som en del av barnens utbildning.

Uppgifter för volontären

Som volontär är det viktigt att vara motiverad, kreativ, social, tålmodig, ha fantasi och att ta eget initiativ. Volontären bör vara intresserad av att jobba med barn genom sport, språk, lekar och kulturella aktiviteter. Att vilja studera ungerska är också en fördel samt att ha kunskap om olika hantverk.

Boende
Värdfamilj eller på projektet.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse.

När?
Start Oktober 2016 och sen är du borta i 11 månader.

Samarbetspartner
PeaceWorks samarbetspartner i Ungern är organisationen MOKOS. Organisationen har i sin tur kontakten med projektet. I och med detta har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Ungern, samt en handledare på detta projekt.