PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Gör ett kostnadsfritt utbyte i Frankrike!

Är du intresserad av att lära känna en annan kultur genom att bo och arbeta i ett annat land och få möjlighet att lära dig språket? Nu finns det två projekt att söka i Frankrike, där du åker iväg 1 september nästa år (2016) och är borta i ett år. Sök genom att skicka ett cv och motivationsbrev på engelska tillsammans med svaren på ett formulären (se varje enskilt projekt) – skicka detta till linn.jansson@peaceworks.se senast 21 december (vid frågor; hör av dig innan dess till samma adress). Det här projektet startar 1 september 2016 och pågår till 31 augusti 2017. Du är alltså på projektet under ett år.

Dessa projekt är EVS-utbyten, finansierade av EU. EVS är ett EU-initiativ och ingår i EU-programmet ”erasmus+”. Det är till för att, framför allt, ge europeiska ungdomar mellan 18 och 30 år en möjlighet att åka som volontär. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Interculturalité aux Francas de Dordogne

cathedral-rätt

Om projektet

Interculturalité aux Francas de Dordogne är en ungdomsorganisation som arbetar med utbildning, sociala och kulturella projekt för unga som ett komplement till skolan och familjen. Organisationen finns på många fritids-och ungdomsgårdar runt om i regionen Dordogne och de stödjer även ungdomar som vill starta lokala eller globala projekt. De vill alltså ge en grund för unga att engagera sig i det civila samhället och få en ökad förståelse för och kontakt med olika kulturer, bland annat genom EVS-volontärer. För mer information om projektet läs här.

Sensibilisation à l’europe auprès des jeunes en milieu rural

river-890879_1280

Om projektet

Organisationen arbetar med barn och ungdomar i regionen Dordogne som ligger på den franska landsbygden. De driver fritidsverksamhet på lov och efter skoltid för barn och har center för ungdomar där de bland annat håller på med animering. Syftet är att se till att alla unga får samma möjligheter och att hjälpa dem hitta sin plats i samhället. Du som volontär får arbeta på deras projekt ”Children and youth Services”. För mer information om projektet läs här.