PeaceWorks

Menu

Kostnadsfritt utbyte: Jobba på filmfestival i Tyskland!

För att ansöka till det här projektet kontaktar du PeaceWorks på info@peaceworks.se. Ring oss gärna om du har frågor på nr: 08-615 05 58 eller maila oss på info@peaceworks.se.

FiSH fix

Institute für neue medien

Plats
Rostock, Tyskland

Om projektet

Institute für neue medien är en ideell utbildnings- och produktionsorganisation som arbetar med att främja olika kulturuttryck. Institutets ansvarsområden är uppdelade i två delar, professionella utbildningar och kurser samt media-workshops inom ämnen som grafisk design, filmskapande och internet. Förutom detta ordnar projektet olika lokala och regionala event såsom tävlingar och filmfestivaler.

Det här projektet är ett EVS-utbyte, vilket betyder att det är finansierat av EU. EVS är ett EU-initiativ och ingår i EU-programmet ”Erasmus+”. Det är till för att, framför allt, ge europeiska ungdomar mellan 18 och 30 år en möjlighet att åka som volontär. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Resa

Din resa till projektet och hem ersätts av den mottagande organisationen. Såväl resa, som mat och boende är gratis och täcks av EVS-programmet.

Uppgifter för volontären

Du får gärna ha goda tyskakunskaper, och kommer som EVS-volontär att få vara delaktig i filmfestivalen FiSH (Filmfestival im Stadthafen). Dina arbetsuppgifter kommer alltså att vara varierade och bestå av såväl planering, organisering, research, administration och beslutsfattande. Du kommer även att få en personlig handledare på projektet.

Fritid
Som volontär jobbar du oftast på vardagarna och är ledig på helgerna samt på jul, påsk och andra röda dagar. Helgarbete kan förekomma. Du får även två semesterdagar varje månad och kommer alltså ha möjlighet att se mer av området du är i och göra utflykter till sevärdheter och andra platser runt om i Tyskland.

När?

1 september 2016- 30 juni 2017.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi ett förberedelsesamtal där vi bland annat går igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig m.m. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska veta hur vår vision och vårt perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Försäkring

PeaceWorks kommer att registrera dig som EVS-volontär hos ett europeiskt försäkringsbolag (Cigna), som är en hälso- och olycksfallsförsäkring.

Samarbetspartners

DUG -MV (Deutsch-Ungarische Gesellschaft in Mecklenburg-Vorpommern) är värdorganisation i Tyskland för det här projektet, och det är de som hämtar dig när du kommer fram. Du kommer att ha en mentor från organisationen som stöttar dig vilket vi tror bidrar till tryggheten för dig som volontär.