PeaceWorks

Menu

Nu kan du söka praktik i Colombia!

Har du drömt om att arbeta utomlands för en organisation som jobbar med mänskliga rättigheter, ungdomar och ickevåld? Kan du spanska och vill åka till Sydamerika? Då är vårt Sida-finansierade praktikantprogram något för dig! I vår erbjuder vi praktik på Teusaradio i Bogotá för dig som vill skapa förändring genom kommunikation!

Vi söker en praktikant till vår samarbetsorganisation Teusaradio i Bogotá, Colombia. Teusaradio arbetar med att stärka ungdomar i Teusaquillo, Bogotá, genom att ge unga en ökad kunskap om sina rättigheter och samtidigt erbjuda dem en kanal där de kan uttrycka sina åsikter. Deras arbete syftar till att skapa fred genom att skapandet av mötesplatser och ett alternativt informationsflöde kring utbildning, kommunikation, kultur och debatt.

Vad?

Praktiken består av 5-6 månaders placering i Colombia på heltid och efterarbete i Sverige under sommaren (ej heltid).

Praktiken är Sida-finansierad genom Forum Syd och ersättning utgår för vaccinationer, visum och resa till Colombia samt boende, försäkring och mat under vistelsen i Bogotá.

Som praktikant på Teusaradio är du med och driver den lokala radiostationen i Bogotá. Arbetet innefattar allt från planering av innehåll till inspelning och redigering. Under praktikperioden blir du involverad i många delar av Teusaradios arbete och det finns många möjligheter för dig att fokusera på det som intresserar dig. Några exempel på vad man kan jobba med är att anordna event, göra kortfilmer, arbeta med hemsida och ta fram kommunikationsmaterial.

Läs mer om TeusaRadio här: www.teusaradio.com.

Vem?

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet inom kommunikation, utvecklingsstudier, statsvetenskap eller liknande. Vi ser gärna att du har  internationella erfarenheter eller tidigare engagemang inom civilsamhällesorganisationer. Erfarenhet av journalistik och radio är meriterande.

För att söka gäller följande:

  • Du är mellan 20-30 år
  • Du har goda kunskaper i spanska, såväl i skrift som i tal
  • Du har inte tidigare deltagit i praktikantprogrammet
  • Du får inte CSN-stöd under praktikperioden

När?

Praktiken är på heltid med ungefärligt datum 15 januari 2018 – 30 juni 2018 (cirka 5 månader).

Förberedelse inför avresa genomförs i början av januari. Efterarbete genomförs på deltid i Sverige under sommaren.

Hur?

Sök omgående! Vi går igenom ansökningarna löpande! Sista ansökningsdag är 5 november.

Skicka din ansökan (på spanska) med CV och motivationsbrev till rekrytering@peaceworks.se och joelle.golmann@peaceworks.se.
Döp ansökan till ”Praktik Colombia”.

Klicka här för att komma till annonsen!