PeaceWorks

Menu

Praktik på PeaceWorks till hösten (1 plats)

                  
Vill du jobba med internationella projekt och samarbeten, global rättvisa och utbildning?
Få värdefull erfarenhet och bli del av vårt team på PeaceWorks Stockholm!
Ansök senast den 12 augusti!

Praktiken är på heltid under 21 veckor från den 20 augusti 2018 – 11 januari 2019.

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer: www.peaceworks.se

Praktikplatsen

PeaceWorks söker en praktikant som kommer att jobba med den internationella projektsamordnaren i Stockholm.

Som praktikant kommer du att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med internationella projekt, utbyten och förberedande utbildningar kopplat till global rättvisa både nationellt och internationellt.

Som praktikant hjälper du till att rekrytera och förbereda deltagare till våra olika internationella program och att förmedla utbyten hos våra samarbetsorganisationer runt om i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa.

Arbetet innebär även att hålla kontinuerlig kontakt med våra internationella partners och volontärer runt om i världen samt att hålla i förberedande kurser. Praktikanterna arbetar även med att stödja PeaceWorks övriga verksamhetsområden, administration, informationsspridning och kommunikationsarbete i sociala medier.

Praktiken är på heltid och oavlönad. Praktikanter erbjuds även, i den mån det är möjligt, att gå en internationell kurs efter avslutad praktikperiod. På fredagar bjuds även på frukost på The Park som är det kontorshotell PeaceWorks befinner sig på.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordna internationella utbyten och handlägga ansökningar
 • Behandling av intresseanmälningar och rekrytering till PeaceWorks internationella projekt
 • Stödja, förbereda och handleda personer som ska och är iväg på utlandsprojekt
 • Hålla workshops med teman såsom global rättvisa, feminism, antirasism och ickevåld.
 • Hjälpa till att ta emot och anordna kurser för våra internationella volontärer
 • Utveckla långsiktiga samarbeten med nationella och internationella partners
 • Utveckla och hjälpa till med vår kommunikation och sociala medier
 • Planering och genomförande av informationsaktiviteter
 • Medlemsrekrytering
 • Förberedelse samt genomförande av PeaceWorks löpande medlemsaktiviteter
 • Andra på kansliet vanligt förekommande administrativa och praktiska uppgifter

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Internationella erfarenheter och intresse för att arbeta med sociala medier är meriterande.

 

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid 20 augusti 2018 – 11 januari 2019. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Hälsingegatan 49 i Vasastan, Stockholm. Här arbetar vanligen 4 anställda och 3 praktikanter. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

 

Krav och önskemål

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Du bör även ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling. Du måste vara försäkrad privat.

 

Ansök

Skicka in ditt motivationsbrev och CV till: kajsa.peaceworks@gmail.com senast den 12 augusti. Ansök gärna så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.