PeaceWorks

Menu

#soffan – mobbning och näthat.

Fredagen den 6 maj anordnade PeaceWorks #soffan – ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Tegelhuset Bricks för att prata om mobbning och näthat i Malmö. Forumet ägde rum på Tegelhuset och kvällen bjöd på en inspirerande filmvisning som även öppnade upp för en energisk och ingående paneldiskussion.

näthat-9898
(Pysselhörnan innan filmvisningen och paneldebatten.)

 

Eventet startade igång kl 17.00 med musik av DJ Amina, tilltugg, mingel och en kreativ pysselhörna. Dagen till ära så kunde en sprida kärlek istället för näthat genom att skriva komplimanger till en vän med hjälp av tangentbokstäver i papper. Sedan var det dags för en kort filmvisning som handlade om hur en ska engagera sig och arbeta för att motverka mobbning och näthat. Filmen väckte en del tankar och funderingar som bidrog till att debatten kunde dra igång.

näthat-9951
(Suzan Hatampour berättar om hennes engagemang kring ämnet.)

 

Sedan var det hög tid för vårt femte debattforum. Dagens moderator var Safalina Youssef och med i panelen var tre ungdomsexperter, Sabrine Elghali, Marigona Alimi och Anilla Khan. Frågorna som togs upp var kring mobbning och utanförskap. Panelen var väldigt involverad i frågorna och bjöd på en uppfriskande synvinkel vilket skapade ett bredare perspektiv och jämförelser kring ämnet – det var även en väldigt engagerad publik som lyfte synpunkter kring ansvarstagande, inflytande och hur vi tillsammans kan skapa en tryggare miljö på nätet.

näthat-9953
(Från vänster: Safalina Youssef, Sabrine Elghali, Marigona Alimi och Anilla Khan.)