PeaceWorks

Menu

Sofia från praktikantprogrammet i Colombia.

Det var Sofias starka önskan och mål att försöka göra skillnad i sitt vardagliga arbete som ledde henne till PeaceWorks praktikantprogram. Hon älskar musik och dans i alla former samt små och stora äventyr. 

Sofia Jedeman, praktikantprogrammet, PeaceWorks Colombia.

Vem är du?
En engagerad person som gillar att uppleva nya saker, små och stora äventyr och som vill skapa en förändring. Jag älskar musik och dans i alla former. Jag gillar socialt liv.

Vad har lett dig hit?
Det var min starka önskan och mål att försöka göra skillnad i mitt vardagliga arbete. Jag har svårt att se att det finns saker i världen som inte är så bra och bara låta det vara så. Då vill jag försöka att skapa en förändring! I det sökandet hittade jag PeaceWorks och det som lockade där var organisationen i sig, att få arbeta med kommunikation och att få vara på en arbetsplats där det finns mycket att utvecklas inom och där man får se resultat av sitt arbete.

Varför Colombia?
Det som lockar mest med Colombia är att jag aldrig har varit där men hört mycket om livet där, om människorna, om kulturen och så vidare. Det ska bli fantastiskt att se hur jag passar in i det livet. Det lockar såklart med den stora förändringen som sker i landet och fredsprocessen, att få arbeta aktivt i den kontexten mot en inkluderande fred.

Alla har en dold talang, vilken är din?
Jag kan stå på tåspetsarna!

Två sanningar och en lögn?
Jag har träffat Dalai Lama.
Jag har lajvat med Arja Saijonmaa.
Jag har skakat hand med Obama.

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot allt! Jag ser otroligt mycket fram emot att få lära känna Bogotá, jobbet, att få träffa mina nya kollegor och att möta mina framtida vänner. Att få skapa sitt egna liv i staden och hitta sin kontext.

Blir du sugen att söka dig till vårt praktikantprogram i Colombia?
Håll koll på våra lediga tjänster och praktikplatser!