PeaceWorks

Menu

Sök till PeaceWorks styrelse!

PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation som arbetar för ungas organisering i ett rättvist och jämlikt samhälle byggt på ickevåld. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana våldsuttryck som motverkar det samhälle vi strävar efter. Som engagerad kan du bland annat göra ett volontärutbyte där du arbetar praktiskt på ett projekt i Europa, ett i Asien, ett i Afrika eller ett i Latinamerika från några veckor upp till ett år. Du kan även starta en förening eller driva ditt eget projekt och få hjälp att genomföra dina idéer. PeaceWorks erbjuder utöver det utbildningar i projektledning, globala maktstrukturer, antirasism och annan normkritisk verksamhet för att vidareutveckla ditt engagemang.

Om uppdraget

Förbundsstyrelsen är ansvarig inför medlemmarna att löpande, på ett strategiskt plan, styra organisationen framåt under verksamhetsårets gång. Styrelsearbetet bedrivs på ideell basis och består av en ordförande, en vice ordförande och minst tre ledamöter (plus två suppleanter). Styrelseledamöter väljs enligt stadgarna in av årsmötet på en vanligtvis tvåårig mandatperiod, medan suppleanter väljs in på ett år.

Som styrelseledamot arbetar du tätt ihop med övriga ledamöter för att ta fram till exempel policydokument och för att utveckla verksamhetens inriktning. Styrelsen sammanträder en gång per månad och har därutöver arbetsmöten. Som förtroendevald bör du kunna avvara mellan fem till tio timmar i månaden för ditt uppdrag.

Förkunskaper

Önskemål för dig som sökande är framför allt att du brinner för frågor som rör unga, samt får du gärna vara engagerad i freds- och rättvisefrågor.

Tidigare styrelseerfarenhet, spanskakunskaper och insikter i arbetsrätt för den ideella sektorn är en tillgång.

PeaceWorks Sweden uppmuntrar till en hållbar utveckling inom all vår verksamhet och därför välkomnar vi gärna dig som vill engagera dig på längre sikt.

Ansökan

Du är välkommen att skicka in din ansökan i form av CV och motivationsmejl till valberedningen@peaceworks.se senast den 3 februari 2019. Beskriv till exempel varför just du skulle passa som en del av PeaceWorks styrelse de kommande åren.

Vid frågor, mejla oss!

 

Med vänliga hälsningar,

Valberedningen PeaceWorks Sweden