PeaceWorks

Menu

Sök till PeaceWorks styrelse!

Vill du vara med och kunna påverka för ungas inflytande i ett jämlikt och rättvist samhälle? Sök då till PeaceWorks styrelse!

PeaceWorks är en ideell fredsorganisation som arbetar för ungas organisering och inflytande i ett rättvist och jämlikt samhälle byggt på ickevåld. Det gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar det samhälle vi strävar efter. Vi ger dig verktygen och plattformen för att göra något konkret med ditt engagemang för en fredligare värld. Du kan bland annat göra ett volontärutbyte runt om i världen där du arbetar praktiskt på ett projekt i Europa, Asien, Afrika eller Latinamerika från veckor upp till ett år. Du kan starta en egen förening eller driva ditt egna projekt och få hjälp att genomföra dina idéer. Du kan gå utbildningar i projektledning, globala maktstrukturer, antirasism och ickevåld för att ta ditt engangemang vidare. Dessutom engagera dig genom att sitta i vår förbundsstyrelse.

Om uppdraget

Organisationens förbundsstyrelse, vilken är ansvarig för att löpande, på ett strategiskt plan, styra organisationen framåt under verksamhetsårets gång. Styrelsen väljs in på en ettårig mandatperiod åt gången, men kan även av årsmötet väljas in flera år i rad. Styrelsens arbete bedrivs på helt ideell basis och består av en ordförande, en vice ordförande och minst tre ledamöter, vilket är hur styrelsen ser ut för detta året.
Som styrelseledamot arbetar du ihop med de andra ledamöterna och tar fram till exempel policys och utvecklingsriktning, fokus mm. Styrelsen sammanträder för ett gemensamt möte i månaden (och ledamöterna finns runt om i landet) samt ca två arbetsmöten i månaden utöver det.

Förkunskaper

Önskemål för dig som sökande är att du är engagerad kring frågor rörande unga och rättvisefrågor, förmåga till genomförande och driven. Har du även tidigare erfarenhet av styrelsearbete är det ett absolut plus men inget krav. Även ekonomiska kunskaper och inom arbetsrätt är extra bra.

Ansökan

För att ansöka så skicka ett enklare CV och brev för att visa tidigare erfarenhet och motivera varför du vill sitta i styrelsen till valberedning@peaceworks.se.

Vi vill ha din ansökan senast 5 maj, men skicka gärna innan då vi kontaktar kandidater innan.
Hör gärna av dig också för att få veta mer.

Vi ser fram emot din ansökan!