PeaceWorks

Menu

praktik i malmö.

Är du intresserad av att praktisera hos oss på vårt kontor i Malmö?
Nedan finner du våra aktuella praktikplatser:


 

PeaceWorks söker vårpraktikant till antirasistiskt projekt i Malmö!

Vill du arbeta med utbildning, antirasism och antidiskriminering?

Få värdefull erfarenhet och bli del av vårt team på PeaceWorks Malmö under projektet Min Skola.

Projektet Min Skola – ett antirasistiskt verktyg arbetar med att utbilda skolpersonal i frågor rörande rasism och diskriminering för att skapa en tryggare skola för alla. Under 2020 kommer vårt fokus ligga på inspelning av en dokumentärfilm vi skapar i samarbete med Studio Ateljén under året. Utöver det kommer vi hålla i utbildningar på skolor, delta vid olika evenemang och arbeta strategiskt för framtida implementering av projektet. Vi kommer även sprida Min Skola på ett bredare plan och marknadsföra projektet på olika sätt.

Praktiken är på heltid under våren 2020.

Ansök idag! Ansökan stänger den 4 november.

Kort om oss
PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer.

Projektet Min Skola
Min Skola är vårt antirasistiska projekt som arbetar med att lyfta normkritik som en naturlig del av skolan. Syftet med projektet är att stärka skolor i deras redan existerande värdegrundsarbete, minska våldsuttryck och trakasserier samt öka elevernas känsla av trygghet. Projektet innehåller en utbildning för lärare, en metodbok med konkreta tips och övningar samt en uppföljning.

Om praktikplatsen
PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med teamet i Malmö under vårterminen 2020 inom projektet Min Skola. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med att implementera våra fokusområden samt utveckla vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Hjälpa till att utföra och marknadsföra events och aktiviteter
  • Vara behjälplig med administrativa sysslor
  • Kontakta samarbetspartners
  • Vara en del av utvecklingsarbetet inom Min Skola
  • Medverka i skapandet av en dokumentärfilm kring vardagsrasism

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete.

När, var och hur länge?
Praktiken är på heltid under våren 2020. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Baltzarsgatan 18 i Malmö. Här arbetar vanligen 2 anställda; 1 projektledare och 1 kommunikatör. Resor inom landet kan förekomma (ersätts av PeaceWorks). Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Krav och önskemål
Du är en student vid något av Sveriges universitet / högskolor. Du delar PeaceWorks värderingar och brinner för samhällsfrågor. Personlig eller professionell erfarenhet av ämnen som rasism, diskriminering, sexism och feminism är meriterande. Vi ser gärna att du som söker är trygg i rollen som talare och är flytande i svenska och engelska. I samband med starten av praktikperioden begär vi ett utdrag ur belastningsregistret. Du måste vara försäkrad privat.

Ansök
Skicka in din ansökan innehållandes ditt CV samt personligt brev till:

praktik.peaceworks@gmail.com

Sista ansökningsdatum är den 27e november 2019. Urval och intervjuer sker löpande.

Märk ansökan ” Praktik Min Skola”

Har du frågor om praktikplatsen maila oss gärna på praktik.peaceworks@gmail.com

Vi ser fram emot din ansökan!

__________________________________________________________________________