PeaceWorks

Menu

praktik i malmö.

Är du intresserad av att praktisera hos oss på vårt kontor i Malmö?
Nedan finner du aktuella praktikplatser:PeaceWorks söker praktikant till antirasistiskt projekt i Malmö!

Vill du jobba med utbildning, antirasism och antidiskriminering?
Få värdefull erfarenhet och bli del av vårt team på PeaceWorks Malmö under projektet Min Skola.

Min Skola – ett antirasistiskt verktyg arbetar med att utbilda skolpersonal i frågor rörande rasism och diskriminering för att skapa en tryggare skola för alla. Under vårterminen 2019 kommer vårt fokus ligga på att hålla i utbildningar på skolor, delta vid olika evenemang och arbeta strategiskt för framtida implementering av projektet. Vi kommer även sprida Min Skola på ett bredare plan och marknadsföra projektet på olika sätt.

Praktiken är på heltid under 22 veckor från den 14 januari – 19 juni 2019.
Ansök idag! Ansökan stänger den 1 december.

 

Kort om oss

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer.

Projektet Min Skola

Min Skola är vårt antirasistiska projekt som genom våra slagord deltagande, inflytande och inkludering, arbetar med att lyfta normkritik som en naturlig del av skolan. Syftet med projektet är att stärka skolor i deras redan existerande värdegrundsarbete, minska våldsuttryck och trakasserier samt öka elevernas känsla av trygghet. Projektet innehåller en utbildning för lärare, en metodbok med konkreta tips och övningar samt en uppföljning.

 

Om praktikplatsen

PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med teamet i Malmö under projektet Min Skola. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med att implementera våra fokusområden samt utveckla vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Hjälpa till att skriva bidragsansökningar
  • Utforma och hålla i workshops inom Min Skola (och eventuellt andra områden)
  • Hjälpa till att utföra och marknadsföra events och aktiviteter
  • Vara behjälplig med administrativa sysslor
  • Kontakta samarbetspartners
  • Vara en del av utvecklingsarbetet inom Min Skola

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete.

 

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid 14 januari – 19 juni 2019. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Baltzarsgatan 18 i Malmö. Här arbetar vanligen 2 anställda, 1 projektledare och 1 kommunikatör. Resor inom landet kan förekomma (ersätts av PeaceWorks). Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

 

Krav och önskemål

Du är en aktivt studerande, CSN-berättigad, student vid något av Sveriges universitet / högskolor. Du delar PeaceWorks värderingar och brinner för samhällsfrågor. Personlig eller professionell erfarenhet av ämnen som rasism, diskriminering, sexism och feminism är meriterande. Vi ser gärna att du som söker är trygg i rollen som talare och är flytande i svenska och engelska. I samband med starten av praktikperioden begär vi ett utdrag ur belastningsregistret. Du måste vara försäkrad privat.

 

Ansök

Skicka in din ansökan innehållandes en kort presentation av dig samt ett motivationsbrev till: matilda.bergenudd@peaceworks.se

Sista datum är den 1 december men ansök så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Märk ansökan ” Praktik Min Skola”

Har du frågor om praktikplatsen ring eller maila oss gärna på matilda.bergenudd@peaceworks.se eller 0707409979

Vi ser fram emot din ansökan!