PeaceWorks

Menu

praktik i stockholm.

Vill du jobba med frågor som rör, feminism, antirasism och global rättvisa?

Vilka är vi?
PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation av och för unga. Det är en normkritisk plattform som verkar för en rättvis och hållbar värld i fred där unga är aktiva samhällsaktörer. Genom att stärka ungas organisering och förmåga till kritisk reflektion främjas förutsättningar för ungas deltagande och påverkan i samhället. Utifrån ett intersektionellt perspektiv arbetar PeaceWorks med tre tematiska fokusområden:
 • Feminism
 • Antirasism
 • Global rättvisa

Vårpraktik 2022 (januari-juni)

Just nu söker vi 1 praktikant till stockholmskontoret för vårterminen 2022. Observera dock ansökan sker genom Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) senast den 3e oktober 2021. 

1. Föreningsverksamheten

Vill du arbeta med att organisera unga i frågor som rör feminism, antirasism och global rättvisa? PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med Föreningssamordnaren i Stockholm under våren 2022. Praktikplatsen ingår i FUFs Praktikantprogram och ansökan sker därför genom dem senast den 3e oktober. 

Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en fredsorganisation av och för unga. Under praktiktiden kommer du även dra lärdom av de metoder som PeaceWorks använder för att implementera våra fokusområden och utveckla verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Jobba med utvecklingen av föreningsverksamheten
 • Utforma strategier för att engagera och organisera unga i fredsfrågor
 • Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks tematiska områden
 • Planera och genomföra föreningsträffar med PeaceWorks medlemsföreningar
 • Utföra och marknadsföra aktiviteter såsom diskussionsforum och bokcirklar
 • Stötta och genomföra aktiviteter med PeaceWorks lokalförening i Stockholm
 • Vara behjälplig med administrativa sysslor
 • Sprida information om PeaceWorks på skolor och ungdomstäta forum
 •  Analysarbete inför eventuella bidragsansökningar

Som praktikanten får du även mycket praktisk erfarenhet av organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid (20 veckor) under vårterminen 2022, d.v.s mellan januari och juni. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Tegelviksgatan 40 (Solidaritetshuset) i Stockholm. Här arbetar vanligtvis 4 anställda och 2 praktikanter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för skyddsåtgärder för arbetsplatsen. Om nödvändigt kan resor inom landet förekomma (i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer), såväl som kvälls- och helgarbete. 

Vad innebär praktiken?

Praktiken är på heltid och oavlönad. En praktikantbudget erbjuder alla praktikanter en lunch ute tillsammans i månaden för att utbyta erfarenheter och tankar. Arbete under kvällar och helger kompas ut i samråd med handledaren.

Krav och meriter

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Mycket god svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenheter av föreningslivet och/eller engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer, samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande.

Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel och stresstålig då arbetsuppgifter kan variera. Som praktikant är uppgifterna uppdelade i självständiga samt team-inriktade, och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis.

Kunskaper i spanska, Officepaket, WordPress och grafisk design/media/kommunikation är välkommet.

Du bör även ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling och vara försäkrad privat.

Övrigt

Praktikanter erbjuds även att gå PeaceWorks normkritiska utbildningar och, i den mån det är möjligt, att gå en internationell kurs under eller efter avslutad praktikperiod.

Ansökan

Ansökan ingår som sagt i FUFs Praktikantprogram och ansökan sker genom deras ansökningsportal senast den 3e oktober.