PeaceWorks

Menu

praktik i stockholm.

Vill du jobba med global rättvisa, utbildning, antirasism och feminism?

Få värdefull erfarenhet och bli del av vårt team på PeaceWorks Stockholm i höst!

Praktiken är på heltid 19 augusti 2019 – 20 januari 2020. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Hälsingegatan 49 i Vasastan, Stockholm. Här arbetar vanligen 4 anställda och 3 praktikanter.

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer.

Krav och önskemål

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation är mycket välkommet och meriterande! Du måste vara försäkrad privat.

.

Praktikplatserna

Praktik Internationell samordnare (2 platser), Stockholm

PeaceWorks söker två praktikanter som främst kommer att jobba med internationella samarbeten och utbildningar med tema Global rättvisa, kolonialism och normkritik.

Som praktikant kommer du att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med internationella projekt, utbyten och förberedande utbildningar kopplat till global rättvisa både nationellt och internationellt.

Som praktikant hjälper du till att rekrytera och förbereda deltagare till våra olika internationella program och att förmedla utbyten hos våra samarbetsorganisationer runt om i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa. Arbetet innebär även att hålla kontinuerlig kontakt med våra internationella partners och volontärer runt om i världen samt att hålla i förberedande kurser. Praktikanterna arbetar även med att stödja PeaceWorks övriga verksamhetsområden, administration, informationsspridning och kommunikationsarbete i sociala medier.

Praktiken är på heltid och oavlönad. Praktikanter erbjuds även, i den mån det är möjligt, att gå en internationell kurs efter avslutad praktikperiod. På fredagar bjuds även på frukost på The Park som är det kontorshotell PeaceWorks befinner sig på.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Samordna internationella utbyten och handlägga ansökningar
 • Behandling av intresseanmälningar och rekrytering till PeaceWorks internationella projekt
 • Stödja, förbereda och handleda personer som ska och är iväg på utlandsprojekt
 • Hålla workshops med teman såsom global rättvisa, feminism, antirasism och ickevåld.
 • Hjälpa till att anordna kurser för våra internationella/europeiska inkommande volontärer
 • Utveckla långsiktiga samarbeten med nationella och internationella partners
 • Utveckla och hjälpa till med vår kommunikation, medlemsrekrytering och sociala medier
 • Planering och genomförande av informationsaktiviteter
 • Förberedelse samt genomförande av PeaceWorks löpande medlemsaktiviteter
 • Andra på kansliet vanligt förekommande administrativa och praktiska uppgifter
 • Skapa egna projekt och initiativ tillsammans med andra praktikanter

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Internationella erfarenheter och intresse för att arbeta med sociala medier är meriterande.

Ansök

Skicka in ditt motivationsbrev och CV till: praktik.peaceworks@gmail.com

Märk ansökan “Praktik PeaceWorks internationell”. Sista ansökningsdag är den 30 april.

Rekryteringen av dig som praktikant kommer att ha två delar: 1) Individuell intervju med internationella samordnaren, ca 20 min,  2) Skrivet arbetsprov på ca en A4 som ska skickas (1 timme). Har du frågor om praktikplatserna ring eller maila oss gärna på info@peaceworks.se eller 0707529663 / 0707529661

.

Praktik Chefsassistent (1 plats), Stockholm

PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med kanslichef i Stockholm. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med att implementera våra fokusområden samt utveckla vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utföra analysarbete inför bidragsansökningar
  • Hjälpa till att skriva bidragsansökningar
  • Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks fem tematiska områden
  • Hjälpa till att planera nya satsningar inom PeaceWorks
  • Hjälpa till att utföra och marknadsföra aktiviteter såsom filmkvällar, unga diskussionsforum, bokcirklar etc.
  • Stötta och genomföra aktiviteter med PeaceWorks föreningar i Stockholmsområdet
 • Vara behjälplig med administrativa sysslor

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete.

Ansök

Vi använder oss av FUF:s praktikantprogram för praktikplatsen “chefsassistent”, så att du som student kan få ut så mycket som möjligt ut av din praktik. Genom programmet får du, förutom att praktisera hos oss, även utbildning och möjlighet att delta i nätverksträffar – allt för att förkorta steget mellan studier och arbetsliv.
Läs mer på fuf.se/praktikantprogrammet för att få veta vad som krävs för att kunna delta och för att söka. Gör det innan den 1 mars för att ha chans att bli matchad mot oss!
.
.

SOMMARPRAKTIK? Hos oss kan du även söka några av våra praktikplatser till sommaren, med start den 10 juni fram till slutet av augusti. Skicka då in din ansökan till praktik.peaceworks@gmail.com.

Vi ser fram emot din ansökan!