PeaceWorks

Menu

Praktik i Colombia

Vill du arbeta utomlands med en organisation som jobbar för mänskliga rättigheter, ungdomar och ickevåld? Då är praktik hos oss något för dig! 

Colombias civilsamhälle har kämpat för en hållbar fred i årtionden, då Colombia har präglats av en intern väpnad konflikt i över 50 år. Ett fredsavtal tecknades år 2016 mellan den colombianska regeringen och den väpnade gruppen FARC. Fredsavtalet har sedan dess delvis implementerats, samtidigt som delar av befolkningen är djupt skeptiska gentemot fredsprocessen, därför, sedan 2014 har PeaceWorks arbetat i Colombia för att stödja unga colombianer i deras dagliga arbete för fred.

Är du vår nästa praktikant?

Ansökningsperioden inför VT22 är öppen.
Är du engagerad i ungdomars rättigheter? Vill du arbeta för demokrati och främja fred i Colombia? Kan du spanska? Ansök då till någon av våra colombianska partnerorganisationer där vi varje termin erbjuder praktik under 20 veckor. I praktiken ingår även ett efterarbete som innefattar utåtriktade informationstillfällen.

Deadline för ansökan är 1a november 2021. Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, praktikplatserna kan alltså tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vad lär du dig?
Huvudsyftet med praktiken är att ge unga i Sverige en möjlighet att arbeta och utvecklas i en miljö annorlunda från den svenska, samt att få lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred. Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet i hur internationella samarbeten kan se ut, och hur t.ex Sverige arbetar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

  • Dela PeaceWorks principer om icke-våld, anti-rasism, feminism och global rättvisa.
  • Vara intresserad av ungdomsfrågor och fredsfrågor.
  • Ha en mellannivå i spanska.
  • Vara minst 20 år gammal.
  • Det är inte obligatoriskt att du har kunskaper eller utbildning inom media, men du bör ha ett stort intresse för att lära dig mer om alternativa media och hur deras förstärkning och marknadsföring bidrar till fred.
  • Du har inte tidigare deltagit i praktikprogrammet på Peaceworks eller genom någon annan organisation (finansierat av Sida).
  • Du måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och/eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Boende, mat och resor?
Praktiken är finansierad av Sida/UHR genom Forum Syd. Det innebär att Praktikantprogrammet står för alla kostnader i samband med resa, visum, vaccination, sjukvård och försäkring. Du får även fickpengar utbetalt månatligen, för att täcka boende, mat och resor till och från praktiken. Att praktiken är finansierad innebär att du inte kan kombinera det med CSN-stöd, men däremot går det att tillgodoräkna i dina högskolestudier.

Hur ansöker du?
Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska här.

Genom att skicka in din ansökan kan du bli aktuell för praktik på alla organisationer, men inkludera gärna i ansökan om du är särskilt intresserad av någon av praktikplatserna!

Om du har ytterligare frågor kontakta:
andres.f.rodriguez@peaceworks.se (spanska eller engelska)
julia.eriksson@peaceworks.se (spanska, engelska eller svenska)

Läs mer om våra praktikplatser nedan!