PeaceWorks

Menu

Praktik genus & unga

Brinner du för jämställdhet och ungas rättigheter? Vill du arbeta med grupper i samhället som har blivit särskilt utsatta av den väpnade konflikten i Colombia och pratar flytande spanska? Vi har praktiken för dig! Vårterminen 2019 erbjuder vi Sida-finansierad praktik på Casa de la Memoria i Nieva! 

Vi går igenom ansökningar löpande, så först till kvarn gäller!

Casa de la Memoria arbetar med den sociala utvecklingen och deltagandet av grupper i samhället som har blivit särskilt utsatta av den väpnade konflikten med huvudfokus på genus- och ungdomsfrågor. I arbetet ingår det bland att stödja kvinnors situation och att arbeta emot våld mot kvinnor, att stärka ungas roll i samhället samt matsuveränitet för minoriteter.

Vad?

Praktiken består av 4-5 månaders placering i Colombia på heltid och efterarbete i Sverige vid hemkomst (ej heltid).

Praktiken är Sida-finansierad genom Forum Syd och ersättning utgår för vaccinationer, visum och resa till Colombia samt boende, försäkring och mat under vistelsen i Neiva. Det betyder att du inte behöver ta t ex CSN-lån under tiden i fält.

Som praktikant på Casa de la Memoria kommer du att vara med och stödja organisationens arbetet med mänskliga rättigheter, genus- eller ungdomsfrågor. Du kommer vara med i arbetet med att planera, sammanställa information samt delta på organisationens olika aktiviteter. Det kommer även finnas möjligheter för dig att stödja arbetet med organisationens ungdomsstrategi, ta fram kommunikationsmaterial samt att vara med och utveckla det kommunikativa arbetet i sociala medier.

Läs mer om Casa de la Memoria!

Vem?

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet inom utvecklingsstudier, statsvetenskap eller liknande. Internationella erfarenheter eller tidigare engagemang inom civilsamhällesorganisationer är meriterande.

För att söka gäller följande:

När?

Praktiken är på heltid med preliminärt startdatum 14 januari 2019. Minst 4 månader utgörs av praktik på plats i Colombia och vid hemkomst sker ett efterarbete.

Hur?

Skicka din ansökan (på spanska) med CV och motivationsbrev snarast, till  kajsa.stenberg@peaceworks.se
Döp ansökan till ”Praktik Colombia våren 2019”

Hör av dig till oss om du har frågor om praktiken!