PeaceWorks

Menu

Praktik unga & media

Vill du arbeta med ungdomar och kämpa för att förändra världen till en mer jämlik, rättvis och fredlig plats? Lockas du av Sydamerika och pratar spanska? Till våren 2019 erbjuder vi Sida-finansierad praktik på La otra Juventud (Teusaradio) i Bogotá för dig som vill stärka ungas rättigheter och skapa förändring genom kommunikation!

Vi söker två praktikanter till vår samarbetsorganisation La otra Juventud (Teusaradio) i Bogotá, Colombia. La otra Juventud (Teusaradio) arbetar med att stärka ungdomar genom att ge unga en ökad kunskap om sina rättigheter och kapacitetbildning. Deras arbete syftar till att skapa fred genom skapandet av mötesplatser och ett alternativt informationsflöde kring utbildning, kommunikation, kultur och debatt. Just nu, har organisationen påbörjat ett flerårigt projekt som syftar till att stärka alternativ media i marginaliserade områden av Bogotá.

Vad?

Praktiken består av 4-5 månaders placering i Colombia på heltid och efterarbete i Sverige vid hemkomst (ej heltid).

Praktiken är Sida-finansierad genom Forum Syd och ersättning utgår för vaccinationer, visum och resa till Colombia samt boende, försäkring och mat under vistelsen i Bogotá.

Som praktikant på La Otra Juventud (Teusaradio) är du med och främjar kapacitetbildning av ungdomar i Bogotá. Organisationen har påbörjat ett långsiktigt projekt som syftar till att stärka alternativa media i marginaliserade områdena av Bogotá. Arbetet handlar om utbildning och skapande av ett nätverk där ungdomar deltar i utvecklingen av egna medier och projekt. Under praktikperioden blir du involverad i många delar av La Otra Juventud (Teusaradio) och det finns många möjligheter för dig att fokusera på det som intresserar dig. Några exempel på vad man kan arbeta med är att anordna event, göra kortfilmer, arbeta med hemsidan och producera artiklar eller multimedia som används inom olika delar av verksamheten. Arbetet sker tillsammans med La Otra Juventud (Teusaradio) och de lokala organisationer som är involverade i projektet vilket möjliggör ett unikt utbyte av erfarenheter.

Spana in Victoria berätta om hennes upplevelse som praktikant hos La Otra Juventud dvs. Teusaradio!

Läs mer om La Otra Juventud (Teusaradio) här: www.teusaradio.com!

Vem?

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet inom kommunikation, utvecklingsstudier, statsvetenskap eller liknande. Internationella erfarenheter eller tidigare engagemang inom civilsamhällesorganisationer är meriterande.

Vi ser gärna att du  har erfarenhet av att producera journalistiskt innehåll för medier och är intresserad av att dela din kunskap då du som praktikant kommer att delta i utformningen av en kommunikationsutbildning för unga människor inom alternativa medier i Bogotá.

För att söka gäller följande:

När?

Praktiken är på heltid med preliminärt startdatum 14 januari 2019 –  30 juni 2019. Minst 4 månader utgörs av praktik på plats i Colombia och vid hemkomst sker ett efterarbete.

Förberedelse inför avresa genomförs i början av januari. Efterarbete genomförs på deltid i Sverige efter hemkomst.

Hur?

Vi går igenom ansökningarna löpande! Sista ansökningsdag är 18 oktober.

Skicka din ansökan (på spanska) med CV och motivationsbrev till kajsa.stenberg@peaceworks.se
Döp ansökan till ”Praktik Colombia 2019”