PeaceWorks

Menu

Praktik unga, fred & media

Är du vår nästa praktikant?

Varje termin erbjuder vi på Peaceworks två praktikplatser på vår sammarbets organisation La Otra Juventud i Bogota.

Vi tar emot ansökningar löpande. Antagningsprocessen startar i september. Håll dig uppdaterad på sista datum på vår hemsida, facebook eler instagram.

Vad lär du dig?

Huvudsyftet med praktiken är att ge unga svenskar möjlighet att arbeta och samarbeta i nya sammanhang än det lokala, så att de skapar viktiga lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred.

Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet inom internationella samarbeten och hur t ex Sverige jobbar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och / eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Sista ansökningsdag: Vi tar emot ansökningar löpande. Håll dig uppdaterad på hemsidan och social medier.

Om La Otra Juventud (LOJ)

LOJ är en ungdoms och mediaorganisation i Bogotá. Praktiken är till för dig som vill bidra och stödja organisationens arbete för ungdomars och kvinnors rättigheter genom ett aktivt arbete för fred, genom utveckling av alternativa medier och kommunikation.

La Otra Juventud har för närvarande två projekt:

Teusaradio som är ett projekt som syftar till att vara en plattform och ett utrymme för ljudkommunikation för ungdomar och lokala röster i Bogotá. Med ett fokus på samhället så öppnas det här upp ett utrymme för ungas röster att bli hörda.
Escuela de Medios Sin Comillas är en mediaskola som erbjuder alternativa och lokala medier en utbildning för att stärka sina egna medier och finna nya former att utvecklas genom alternativ journalistik.

Titta och lyssna på Lauras, Cajsas och Vanessas erfarenheter från praktiken på La Otra Juventud 2018 och 2019:

Vad får jag göra som praktikant på La Otra Juventud?

Som praktikant på LOJ kommer du få utföra aktiviteter som innefattar produktion av journalistik. Du kommer att få stödja i utbildning av journalistisk, genus och fred samt ha hand om evenemang. Du kommer också få:

• Stödja mediaskolan (Sin comillas): genom att bidra till att skapa pedagogiska aktiviteter inom skolans metodik som innefattar (produktion av audiovisuellt material, journalistikmetodik med genusperspektiv, och även ha ett fokus på fred och digitala verktyg).
• Du kommer få medverka i utvecklingen av multimediaproduktionen i utsatta områden i Bogotá, som stödjer skolans reflektionsprocess med ungdomsgrupper och alternativa medier i Bogotá.
• Utveckla audiovisuellt material för plattformen Sin Comillas och stiftelsen.
• Vara med och eventuellt stödja i produktionen av innehåll för LOJs sociala medier.
• Formulera och utveckla övningar och träningssessioner på engelska för medlemmar och volontärer.

För mer information om La Otra Juventud kolla in länkarna nedan:
https://laotrajuventud.wixsite.com/floj/proyectos
La Otra Juventud promotional leaflet (in English)

Varför Colombia?

Colombia är ett land men en imponerande mångfald, starka människor och intressanta projekt som samtidigt har präglats av en intern väpnad konflikt på över 50 år. År 2016 tecknade den colombianska regeringen ett fredsavtal som har börjat genomföras. Denna process har däremot inte accepterats av hela allmänheten.
Colombias civilsamhälle har emellertid kämpat för ett hållbart fredsuppbyggande i årtionden. PeaceWorks har sedan 2014 arbetat i Colombia och stödjer unga colombianer i sitt dagliga arbete för fred.

Hur man ansöker?

Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska på den här länken.

https://goo.gl/forms/vj19no5CSZx0TnHp1


Om du har ytterligare frågor kontakta andres.f.rodriguez@peaceworks.se eller kajsa.stenberg@peaceworks.se