PeaceWorks

Menu

Praktik unga & media

Vill du arbeta med ungdomar och kämpa för att förändra världen till en mer jämlik, rättvis och fredlig plats? Lockas du av Sydamerika och pratar spanska? Till våren 2019 erbjuder vi Sida-finansierad praktik på ungdomsorganisationen La otra Juventud  i Bogotá för dig som vill stärka ungas rättigheter och skapa förändring genom kommunikation och media!

 

Vi går igenom ansökningar löpande, så först till kvarn gäller!

Vi söker två praktikanter till vår samarbetsorganisation La otra Juventud  i Bogotá, Colombia. La otra Juventud arbetar med att stärka ungdomar genom att ge unga en ökad kunskap om sina rättigheter och kapacitetbildning. Organisaitonen driver en radiokanal – Teusaradio – där deras arbete syftar till att skapa fred genom skapandet av mötesplatser och ett alternativt informationsflöde kring utbildning, kommunikation, kultur och debatt. Organisationen driver projekt som syftar till att stärka alternativ media i marginaliserade områden av Bogotá och projekt som syftar till att stärka genusperspektiv och genusanalys inom media.

Vad?

Praktiken består av 4-5 månaders placering i Colombia på heltid och efterarbete i Sverige vid hemkomst (ej heltid).

Praktiken är Sida-finansierad genom Forum Syd och ersättning utgår för vaccinationer, visum och resa till Colombia samt boende, försäkring och mat under vistelsen i Bogotá.

Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet inom internationella samarbeten och hur t ex Sverige jobbar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Som praktikant på La Otra Juventud (Teusaradio) är du med och främjar kapacitetbildning av ungdomar i Bogotá. Arbetet består bland annat av att skapa utbildningar och stötta nätverk där ungdomar deltar i utvecklingen av egna medier och projekt. Inom detta arbete får du som praktikant möjlighet att resa runt till olika områden i Bogotá, ta del av ungas perspektiv och initiativ för rättighetsfrågor samt vara med vid utbildningar och workshops på olika orter.

Dessutom är du som praktikant med och utformar organisationens aktiviteter som syftar till att ifrågasätta könsnormer och stärka genusperspektiv inom journalistik och media. Samarbete sker tillsammans med universitet och andra organisationer.

Under praktikperioden blir du involverad i många delar av La Otra Juventud (Teusaradio) och det finns många möjligheter för dig att fokusera på det som intresserar dig. Några exempel på vad man kan arbeta med är att anordna event, göra kortfilmer, arbeta med hemsidan och producera artiklar eller multimedia som används inom olika delar av verksamheten. Dina idéer och initiativ är viktiga!

Spana in Victoria berätta om hennes upplevelse som praktikant hos La Otra Juventud dvs. Teusaradio!

Läs mer om La Otra Juventud (Teusaradio) här: www.teusaradio.com!

La Otra Juventud presentation brochure (in English)

La Otra Juventud Internship brochure (in English)

Vem?

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet inom kommunikation, utvecklingsstudier, statsvetenskap eller liknande. Internationella erfarenheter eller tidigare engagemang inom civilsamhällesorganisationer är meriterande.

Vi ser gärna att du  har erfarenhet av att producera journalistiskt innehåll för medier och är intresserad av att dela din kunskap då du som praktikant kommer att delta i utformningen av en kommunikationsutbildning för unga människor inom alternativa medier i Bogotá. Det är dock inget krav att ha gedigen medieutbildning men du ska ha ett stort intresse för att lära dig mer om media, radio och ungas deltagande i samhället.

För att söka gäller följande:

När?

Praktiken är på heltid med preliminärt startdatum 14 januari 2019 –  30 juni 2019. Minst 4 månader utgörs av praktik på plats i Colombia och vid hemkomst sker ett efterarbete.

Förberedelse inför avresa genomförs i Stockholm andra veckan i januari och du måste kunna närvara vid denna. Efterarbete genomförs på deltid i Sverige efter hemkomst.

Hur?

Vi går igenom ansökningarna löpande! Först till kvarn.

Skicka din ansökan (på spanska) med CV och motivationsbrev till kajsa.stenberg@peaceworks.se
Döp ansökan till ”Praktik Colombia 2019”