PeaceWorks

Menu

Unga, fred & media i Colombia

Är du vår nästa praktikant?

Uppdatering om praktikantprogrammet!

På grund av reseavrådan från UD så har PeaceWorks praktikprogram i Colombia blivit inställt för hösten 2020. Våra praktikplatser utomlands väntas kunna fortgå till våren, från och med januari 2021. Säkerhet och hälsa kommer först – vi kommer fortsätta att följa rekommendationerna från UD och våra samarbetspartners, för att varken mottagande parter eller utresande praktikanter ska löpa smitto- eller säkerhetsrisk.

Ansökningsperioden inför VT21 är öppen.
Är du engagerad i ungdomars rättigheter? Vill du arbeta för demokrati och främja fred genom media i Colombia? Kan du spanska? Ansök då till La Otra Juventud i Bogotá där vi varje termin erbjuder praktik under 20 veckor. I praktiken ingår även ett efterarbete som innefattar utåtriktade informationstillfällen.

Deadline för ansökan är 15 november 2020. Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, praktikplatserna kan alltså tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vad lär du dig?
Huvudsyftet med praktiken är att ge unga i Sverige en möjlighet att arbeta och utvecklas i en miljö annorlunda från den svenska, samt att få lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred. Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet i hur internationella samarbeten kan se ut, och hur t.ex Sverige arbetar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och/eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Boende, mat och resor?
Praktiken är finansierad av Sida/UHR genom Forum Syd. Det innebär att Praktikantprogrammet står för alla kostnader i samband med resa, visum, sjukvård och försäkring. Du får även fickpengar utbetalt månatligen, för att täcka boende, mat och resor till och från praktiken. Att praktiken är finansierad innebär att du inte kan kombinera det med CSN-stöd, men däremot går det att tillgodoräkna i dina högskolestudier.

Om La Otra Juventud
La Otra Juventud (LOJ) är en ungdoms- och mediaorganisation i Bogotá. Praktiken är till för dig som vill bidra och stödja deras arbete för ungdomars och kvinnors rättigheter genom ett aktivt arbete för fred, genom utveckling av alternativa medier och kommunikation.

La Otra Juventud har för närvarande två projekt:
Teusaradio som är ett projekt som syftar till att vara en plattform och ett utrymme för ljudkommunikation för ungdomar och lokala röster i Bogotá . Med sitt samhällsfokus öppnar Teusaradio upp ett viktigt utrymme där ungas röster kan bli hörda.
Escuela de Medios Sin Comillas som är en mediaskola som erbjuder lokala och alternativa medier utbildning i hur de kan starka sitt arbete och utvecklas genom att använda ny former av alternativ journalistik.

Titta och lyssna på Lauras, Cajsas och Vanessas erfarenheter från praktiken på La Otra Juventud 2018 och 2019:

Vad får jag göra som praktikant på La Otra Juventud?
Som praktikant på LOJ kommer du på få möjlighet att arbeta med journalistik på olika satt, från att förbereda och producera material till det tekniska aspekterna bakom kulisserna. Du kommer också arbeta med utbildning i journalistisk, genus och fred samt vara med och ansvara för evenemang. Du kommer också få:

• Stödja mediaskolan (Sin Comillas): bidra till att skapa pedagogiska aktiviteter med digitala verktyg inom skolans metodik som innefattar produktion av audiovisuellt material, journalistiskmetodik med genusperspektiv – samt ett genomgående fokus på fred.
• Utveckla audiovisuellt material för plattformen Sin Comillas och stiftelsen.
• Stödja LOJ med att producera innehåll till sociala medier.
• Formulera och utveckla övningar och träningssessioner på engelska.
• Inom ramen för praktiken ingår även utåtriktat kommunikationsarbete i PeaceWorks kanaler, läs mer från tidigare praktikanter här.

För mer information om La Otra Juventud kolla in länkarna nedan:
La Otra Juventud promotional leaflet (in English)

Hur ansöker du?
Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska via den här länken:
http://tiny.cc/ihblcz


Om du har ytterligare frågor kontakta andres.f.rodriguez@peaceworks.se eller julia.eriksson@peaceworks.se