PeaceWorks

Menu

Praktik unga & media

Vill du arbeta med ungdomar och kämpa för att förändra världen till en mer jämlik, rättvis och fredlig plats? Lockas du av Sydamerika och pratar spanska? Till hösten 2019 erbjuder vi Sida-finansierad praktik på ungdomsorganisationen La otra Juventud  i Bogotá för dig som vill stärka ungas rättigheter och skapa förändring genom kommunikation och media!

Sista ansökningsdag den 25 mars!

Vi söker två praktikanter till vår samarbetsorganisation La otra Juventud (Loj)  i Bogotá, Colombia. Loj arbetar med att stärka ungdomar genom att ge unga en ökad kunskap om sina rättigheter och erbjuda kapacitetsutveckling. De driver en radiokanal – Teusaradio – med syftet att att skapa fred genom mötesplatser och ett alternativt informationsflöde kring utbildning, kommunikation, kultur och debatt. Organisationen driver projekt som syftar till att stärka alternativ media i marginaliserade områden av Bogotá och projekt som ska stärka genusperspektiv och genusanalys inom media.

Vad?

Praktiken består av 4-5 månaders placering i Colombia på heltid och efterarbete i Sverige vid hemkomst (ej heltid).

Praktiken är Sida-finansierad genom Forum Syd och ersättning utgår för vaccinationer, visum och resa till Colombia samt boende, försäkring och mat under vistelsen i Bogotá.

Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet inom internationella samarbeten och hur t ex Sverige jobbar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Som praktikant på Loj är du med i arbetet att skapa utbildningar och stötta nätverk där ungdomar deltar i utvecklingen av egna medier och projekt med fokus på fredsfrågor och mänskliga rättigheter t ex. Inom detta arbete får du som praktikant möjlighet att resa runt till olika områden i Bogotá, ta del av ungas perspektiv och initiativ för rättighetsfrågor samt vara med vid utbildningar och workshops på olika orter.

Dessutom är du som praktikant med och utformar organisationens arbete och aktiviteter att ifrågasätta könsnormer och stärka genusperspektiv inom journalistik och media. Samarbete sker tillsammans med universitet och andra organisationer.

Under praktikperioden blir du involverad i många delar av La Otra Juventud och det finns många möjligheter för dig att fokusera på det som intresserar dig. Några exempel på vad en kan arbeta med är att anordna event, göra kortfilmer, arbeta med hemsidan och producera artiklar eller multimedia som används inom olika delar av verksamheten. Dina idéer och initiativ är viktiga!

Läs mer om La Otra Juventud här: www.teusaradio.com  eller här: https://laotrajuventud.wixsite.com/floj/proyectos

Titta och lyssna på Lauras och Cajsas erfarenheter från praktiken på La otra juventud 2018:

La Otra Juventud presentation brochure (in English)

La Otra Juventud Internship brochure (in English)

Vem?

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet inom kommunikation, utvecklingsstudier, statsvetenskap eller liknande. Internationella erfarenheter eller tidigare engagemang inom civilsamhällesorganisationer är meriterande.

Vi ser gärna att du  har erfarenhet av att producera journalistiskt innehåll för medier och är intresserad av att dela din kunskap. Det är dock inget krav att ha en medieutbildning men du ska ha ett stort intresse för att lära dig mer om media, radio och ungas deltagande i samhället.

För att söka gäller följande:

När?

Hur?V

Skicka din ansökan (på spanska) med CV och motivationsbrev till kajsa.peaceworks@gmail.com. Döp ansökan till ”Praktik LOJ Colombia 2019”