PeaceWorks

Menu

La otra Juventud

La Otra Juventud – arbeta med unga och media

La Otra Juventud (LOJ) är en ungdoms- och mediaorganisation i Bogotá som arbetar med att utveckla alternativa medier för att främja olika åsikter, intressen och politiska idéer och konfrontera dessa med dialog och respekt. LOJs arbete syftar till att stärka det lokala kommunikationsarbetet som används som ett verktyg för politiskt deltagande och stöd för skydd av mänskliga rättigheter. 

La Otra Juventud har för närvarande fyra projekt:

Teusaradio är ett projekt som syftar till att vara en plattform och ett utrymme för kommunikation för ungdomar och lokala röster i Bogotá. Med sitt samhällsfokus öppnar Teusaradio upp ett viktigt utrymme där ungas röster kan bli hörda.

Escuela de Medios Sin Comillas är en mediaskola som erbjuder lokala och alternativa medier utbildning i hur de kan stärka sitt arbete och utvecklas genom att använda nya former av alternativ journalistik.

#LoDigitalTransforma är ett årligt event där möjligheten ges för att reflektera kring vilken roll digitala medier har för journalistiken genom olika typer av konferenser och workshops. Det är även en plattform där erfarenheter från olika projekt kan utbytas för att bekräfta mediernas ansvar i byggandet av ett land i fred och social rättvisa. 

Somos Enlace är en kommunikationsstrategi som leds tillsammans med UNICEF Colombia som är baserad i ett nätverk mellan kommunitära radiostationer och sociala organisationer i hela landet. Denna strategi föddes i samband med COVID-19-pandemin och det blandade migrationsflödet i Colombia.

Vad får jag göra som praktikant på La Otra Juventud?

Praktiken är till för dig som vill bidra och stödja LOJs arbete för ungdomars och kvinnors rättigheter genom ett aktivt arbete för fred, genom utveckling av alternativa medier och kommunikation.

Som praktikant på LOJ kommer du på få möjlighet att arbeta med journalistik på olika sätt, från att förbereda och producera material till det tekniska aspekterna bakom kulisserna. Du kommer också arbeta med utbildning i journalistik, genus och fred samt vara med och ansvara för evenemang.

Inom ramen för praktiken ingår även utåtriktat kommunikationsarbete i PeaceWorks kanaler, läs mer från tidigare praktikanter här.

Titta och lyssna på Lauras, Cajsas och Vanessas erfarenheter från praktiken på La Otra Juventud 2018 och 2019:

För mer information om La Otra Juventud kolla in länkarna nedan:
La Otra Juventud promotional leaflet (in English)

https://laotrajuventud.org/en/home/

Hur ansöker du?
Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska här!


Genom att skicka in din ansökan kan du bli aktuell för praktik på alla organisationer, men inkludera gärna i ansökan om du är särskilt intresserad av någon av praktikplatserna!

Om du har ytterligare frågor kontakta:

andres.f.rodriguez@peaceworks.se (spanska eller engelska)

julia.eriksson@peaceworks.se (spanska, engelska eller svenska)