PeaceWorks

Menu

Praktik unga, fred & media

Är du vår nästa praktikant?

Är du engagerad i ungdomars rättigheter? Vill du arbeta för demokrati och främja fred genom media i Colombia? Kan du spanska?
Ansök då till La Otra Juventud i Bogota där vi varje termin erbjuder två praktikplatser! Praktiken pågår i 20 veckor från mitten av januari till början av juni.

Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 13 oktober!

Vad lär du dig?

Huvudsyftet med praktiken är att ge unga i Sverige en spännande möjlighet att utmana sig själva genom att arbeta och utvecklas i en miljö annorlunda från den svenska, samt att få lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred.

Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet i hur internationella samarbeten kan se ut, och hur t.ex Sverige arbetar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och/eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Sista ansökningsdag: 13 oktober. Vi gör intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan.

Boende, mat och resor?

Praktiken är finansierad av Sida/UHR genom Forum Syd. Det innebär att Praktikantprogrammet står för kostnader i samband med resa, boende, mat, fickpengar, sjukvård och försäkring. 

Om La Otra Juventud

La Otra Juventud (LOJ) är en ungdoms- och mediaorganisation i Bogotá. Praktiken är till för dig som vill bidra och stödja deras arbete för ungdomars och kvinnors rättigheter genom ett aktivt arbete för fred, genom utveckling av alternativa medier och kommunikation.

La Otra Juventud har för närvarande två projekt:

Teusaradio som är ett projekt som syftar till att vara en plattform och ett utrymme för ljudkommunikation för ungdomar och lokala röster i Bogotá . Med sitt samhällsfokus öppnar Teusaradio upp ett viktigt utrymme där ungas röster kan bli hörda.
Escuela de Medios Sin Comillas som är en mediaskola som erbjuder lokala och alternativa medier utbildning i hur de kan starka sitt arbete och utvecklas genom att använda ny former av alternativ journalistik.

Titta och lyssna på Lauras, Cajsas och Vanessas erfarenheter från praktiken på La Otra Juventud 2018 och 2019:

Vad får jag göra som praktikant på La Otra Juventud?

Som praktikant på LOJ kommer du på få möjlighet att arbeta med journalistik på olika satt, från att förbereda och producera material till det tekniska aspekterna bakom kulisserna. Du kommer också arbeta med utbildning i journalistisk, genus och fred samt vara med och ansvara för evenemang. Du kommer också få:

• Stödja mediaskolan (Sin Comillas): bidra till att skapa pedagogiska aktiviteter med digitala verktyg inom skolans metodik som innefattar produktion av audiovisuellt material, journalistiskmetodik med genusperspektiv – samt ett genomgående fokus på fred.
• Utveckla audiovisuellt material för plattformen Sin Comillas och stiftelsen.
• Stödja LOJs med att producera innehåll till sociala medier.
• Formulera och utveckla övningar och träningssessioner på engelska för medlemmar och volontärer.

För mer information om La Otra Juventud kolla in länkarna nedan:
https://laotrajuventud.wixsite.com/floj/proyectos
La Otra Juventud promotional leaflet (in English)

Varför Colombia?

Colombia är ett land men en imponerande mångfald, starka människor och färgstark kultur, som samtidigt har präglats av en intern väpnad konflikt i över 50 år. Ett fredsavtal tecknades år 2016 mellan den colombianska regeringen och den väpnade gruppen FARC. Fredsavtalet har sedan dess delvis implementerats, samtidigt som delar av befolkningen är djupt skeptiska gentemot fredsprocessen. Colombias civilsamhälle har emellertid kämpat för en hållbar fred i årtionden, och sedan 2014 har PeaceWorks arbetat i Colombia för att stödja unga colombianer i deras dagliga arbete för fred.

Hur man ansöker?

Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska via den här länken.

http://tiny.cc/ihblcz

Om du har ytterligare frågor kontakta andres.f.rodriguez@peaceworks.se eller kajsa.stenberg@peaceworks.se