PeaceWorks

Menu

Bli fredsarbetare

Vill du vara med och aktivt stödja vårt arbete för en hållbar värld i fred? Kul! Då kan du bli fredsarbetare! Det finns en massa olika aktiviteter som vi anordnar för dig som medlem och dig som vill bidra till att göra skillnad på nationell nivå.  Som fredsarbetare får du mer kunskap om vårt arbete i Sverige och i Colombia och tillsammans plockar vi ut de aktiviteter och uppgifter just du vill ta dig an!

Nationell fadder

Bli fadder till våra internationella volontärer och ta del av ett kulturutbyte i din vardag. Varje år tar vi emot ca 15 internationella volontärer från hela världen. Att komma helt själv till ett nytt land kan vara lite kämpigt och då är det skönt att ha någon att ta en fika med eller en person som svarar på sms om man har en fråga. Kanske är du intresserad av att lära dig ett annat språk och få dela med dig av din egen kultur och fritidsintressen?  Vi kan para ihop dig med en internationell volontär som är nära din stad. Hör av dig till oss!

– Jag är jättetacksam för den kontakten som jag fick med honom. Det har verkligen betytt mycket både för mig och min familj! Han var med och firade min pappas 60-årsdag, Midsommarafton och andra högtider och blev en vän till hela familjen. Min lillebror har dessutom läst kinesiska i två år nu och var precis och hälsade på i Taiwan, berättar Linda som var kontaktperson till en våra internationella volontärer från Taiwan i Östersund.

Fredsturné-volontär

Varje sommar anordnar vi en fredsturné där vi åker runt till olika festivaler i Sverige med en fredskampanj. Vi berättar om vårt arbete och hur en kan engagera sig med oss. Att vara festivalvolontär är socialt, roligt, utmattande och lärorikt! Teamet brukar bestå av 10 stycken personer som leds av en koordinator. Som volontär kan du vara med hela sommaren eller under den månad som passar dig bäst. Vi står för alla kostnader som uppkommer under tiden du är borta (resa, kost och logi).

Anmäl dig till att vara fredsturné-volontär sommaren 2019 genom att klicka här!

Kreativ?

Tycker du om att ta kort, göra layouts, kortfilmer, illustrera, måla eller teckna? Vi behöver vi dig! Vi har alltid uppdrag att ge så hör av dig om du vill hjälpa till.

Översättare

Gillar du språk? Vi är en internationell organisation med medlemmar som kommunicerar på flera olika språk. Vi strävar efter att göra vår verksamhet så lättillgänglig som möjligt och behöver ofta hjälp med att hinna översätta filmklipp och dokument som våra medlemmar och allmänheten kan ta del av.

Fyll i kontaktformuläret med en intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer.

fredsaktor