PeaceWorks

Menu

Praktik PeaceWorks Colombia

Vill du jobba med global rättvisa, utbildning, antirasism och feminism? Sök praktik och bli en del av vårt team på PeaceWorks Colombia!

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering och internationella samarbeten. För mer information om detta läs PeaceWorks vision, strategi och principer.


OBS! PeaceWorks håller sig ständigt uppdaterade om läget med covid-19. Vi behandlar ansökningar för praktikplatsen i Colombia, men följer självklart de rekommendationer och restriktioner i relation till covid-19. Inga praktikanter kommer att åka iväg så länge riskerna och avrådan om resor kvarstår.

Praktik vid det lokala kontoret i Bogotá
PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med samordnaren i Colombia för att stödja PeaceWorks arbete lokalt i Bogotá och Colombia. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation.

Exempel på arbetsuppgifter:

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Internationella erfarenheter och intresse för att arbeta med sociala medier är meriterande.

När, var och hur länge?
Praktiken är på heltid under 20 veckor med preliminärt startdatum i mitten av januari till början av juni. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kontor i Bogotá, Colombia. Här arbetar vanligen 1 anställd, och periodvis även ideellt engagerade. Resor inom landet kan förekomma (ersätts av PeaceWorks). Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Krav och önskemål

För att söka gäller följande:

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation och goda spanska språkkunskaper är mycket välkommet och meriterande!

Ansök

Skicka in ditt motivationsbrev och CV på engelska eller spanska till: andres.f.rodriguez@peaceworks.se

Ansök senast den 15e november. Ansök så fort som möjligt då ansökningarna behandlas löpande, platsen kan alltså komma att tillsättas innan dess.

Märk ansökan ”Internship PeaceWorks Colombia”

Har du frågor om praktikplatsen maila oss gärna på info@peaceworks.se (svenska) eller till colombia@peaceworks.se (engelska/spanska)

Vi ser fram emot din ansökan!