PeaceWorks

Menu

Praktik PeaceWorks Colombia

Vill du jobba med global rättvisa, utbildning, antirasism och feminism?

Få värdefull erfarenhet och bli del av vårt team på PeaceWorks Colombia!

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer.

Praktik som Medie- och kommunikationsassistent

PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med samordnaren i Colombia för att stödja vårt lokala kommunikationsarbete i Bogotá och Colombia. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation.

Exempel på arbetsuppgifter:

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Internationella erfarenheter och intresse för att arbeta med sociala medier är meriterande.

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid under 20 veckor med preliminärt startdatum den 12 augusti – 19 december 2019 och bör ingå i en praktikkurs på högskolenivå. Vid behov går det även att ha en kortare praktikperiod på 10 veckor. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli i Bogotá, Colombia. Här arbetar vanligen 1 anställd. Resor inom landet kan förekomma (ersätts av PeaceWorks). Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Krav och önskemål

För att söka gäller följande:

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation är mycket välkommet och meriterande!

Ansök

Skicka in ditt motivationsbrev och CV på engelska till: rekrytering@peaceworks.se och andres.f.rodriguez@peaceworks.se

Ansök så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Så länge annonsen finns kvar finns platser kvar.

Märk ansökan ”Praktik PeaceWorks Colombia”

Har du frågor om praktikplatsen ring eller maila oss gärna på rekrytering@peaceworks.se.

Vi ser fram emot din ansökan!