PeaceWorks

Menu

För lärare/pedagoger

Vi har flertalet utbildningar anpassade för skolans miljö som både kan bli en del av eller ge mervärde till den övriga undervisningen. Utbudet sträcker sig från projektledarutbildningar som är anpassade för både skolpersonal och elever, kompetensutveckling i antirasism för skolpersonal till kortare föreläsning om globala maktstrukturer riktad till elever. Tveka inte att höra av er!

1040x548_LatSta

Antirasism.

Låt Stå – Antirasism på schemat – en nyskapande metod för högstadie- och gymnasieskolor som på ett seriöst och långsiktigt sätt vill arbeta mot rasism och diskriminering. Metoden tar sin utgångspunkt i skolans styrdokument med fokus på likabehandling och är baserad på den senaste forskningen. Låt Stå är framtaget i samarbete med Mångkulturellt centrum, med stöd från Arvsfonden och MUCF.

Alla högstadie- och gymnasieskolor i landet kan boka en utbildning där våra professionella processledare kommer till er skola och håller en hel- eller halvdagsutbildning. Utbildningen är ett komplement till metodboxen för att ni ska få ut det mesta möjliga av materialet, samt få fördjupande kunskaper om rasism och det antirasistiska arbetet i skolan. Utbildningen är främst framtagen för skolpersonal.

Innehåll i utbildningen

Kostnad

2-timmar: 5000:-
Halvdag: 7500:-
Heldag: 11000:-

Vill du beställa vår metodbox, ta del av lärarstödet eller läsa mer om projektet?
Besök gärna projektets hemsida.

 

Uppmärksamma minnesdagen för Sveriges avskaffning av slavhandel den 9 oktober

event_bild_Hemsida

Vad roligt att du vill vara med att uppmärksamma minnesdagen för Sveriges avskaffning av slavhandel den 9 oktober, och #Sverigeshelahistoria! Om ni har några frågor är det bara att kontakta vårt Malmökontor på malmo@peaceworks.se.

Ladda ner nedanstående material för att uppmärksamma vår glömda historia den 9 oktober.