PeaceWorks

Menu

Engagera dig för mänskliga rättigheter i Honduras!

 

Om projektet 

Asociación para una Ciudadanía Participativa i Honduras arbetar för att öka respekten för mänskliga rättigheter i Honduras genom att främja medborgares deltagande i beslutsfattande sektorer. ACI-Participa erbjuder professionell hjälp till fackföreningar, människorättsgrupper, studentföreningar, HBTQ-grupper, feministiska organisationer, miljöaktivister och andra grupper som förespråkar ett mer demokratiskt samhälle. ACI-Participa bevakar och rapporterar om kränkningar av mänskliga rättigheter i Honduras, erbjuder workshops gällande olika människorättsfrågor, håller i presskonferenser och deltar i andra media-sammanhang för att vidare skapa förändring. 

Uppgifter 

På projektet kan du utveckla ett eget projekt eller vara med i ett redan befintligt sådant, inom organisationen. Exempel på uppgifter kan vara skriva rapporter, arbeta med innehåll för sociala medier, hålla i workshops, översätta texter, med mera. För att vara på det här projektet måste en vara äldre än 21 år och ha goda kunskaper (B1) i spanska. Det är att föredra att projektdeltagaren har studerat någon form av samhällsvetenskap, mänskliga rättigheter eller relaterade ämnen. 

Plats
Projektet ligger i Tegucigalpa, huvudstaden i Honduras. 

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter vanligtvis de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen. 

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket innebär att du har helgerna lediga att se mer av området. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns dessutom möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet angående eventuella resor. 

När?
Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari eller augusti/september. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt deltar du i en obligatorisk förberedelsekurs där vi riktar in oss på frågor så som global rättvisa, internationell solidaritet och normkritik med globalt perspektiv. Kursen ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt. 

Samarbetspartners
Organisationen i Honduras heter ICYE-Honduras. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande Honduras, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE-Honduras när du kommer fram. 

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.  

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst. 

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/