PeaceWorks

Menu

För fotbolls- och miljöintresserade!

kenya-kenyaorginalfix

Om projektet

Projektet är på ett idrottscenter som fokuserar på att ge ungdomar en chans att aktivera sig och att utveckla idrottstalanger i Shinyalu och Kakamenga. Detta projekt stöds av landets departement för ungdomar, som har sett att det finns ett behov av att utveckla fler idrottsprogram för ungdomar med olika bakgrunder. Just detta projekt har ett extra fokus på fotboll som är en populär sport i Kenya, men ger även volontären en chans att involvera sig i miljö- och samhällsfrågor.

Uppgifter för volontären
Som volontär kommer du att stödja den lokala personalen och i första hand arbeta med att stötta ungdomarna på projektet i idrotts- och skolrelaterade frågor. Volontären får en chans att överse ungdomarnas samt projektets utveckling. Du som volontär kan förväntas vara med och planera träningar, aktiviteter och att utbilda ungdoms-ambassadörer. Du som söker bör vara fotbolls- eller idrottsintresserad då du ofta får följa med på träningar, matcher och utflykter för att hitta nya talanger inom idrotten. Det finns även möjlighet för volontären att sätta sig in i samhälls- och miljöfrågor och andra aktiviteter utanför idrotts centret som till exempel att plantera träd.

Plats
Projektet ligger i Kakamenga.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor hos en värdfamilj i närheten av projektet. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter frukost och middag med värdfamiljen och lunch på projektet med barnen och personalen.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga för att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. Då kan du till exempel besöka Nairobi nationalpark, Samburu naturresarvat, välbevarade Lambu island med en av landets äldsta och bäst bevarade städer, eller varför inte passa på att ta ett dopp i havet vid stränderna i Malindi.

När?
På det här projektet måste du kunna vara där minst 6 veckor och max 16 veckor, projektstart är första måndagen varje månad.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Kenya är organisationen ICYE Kenya. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta. I och med detta har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Kenya, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE Kenya när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!