PeaceWorks

Menu

Förbättra stadsmiljön med “Flower Road Project” i Japan!

Om projektet

Bizan Daigaku är en ideell organisation som har flera projekt i staden Tokushima City och har som mål att förbättra stadsmiljön genom att ta vara på samt ta hjälp av naturen. Ett exempel är “Flower Road Project”, där lokalbefolkningen tillsammans planterade en blomsterrabatt längs med en riksväg i staden. För att bevara de vackra projekten och aktivera stadens invånare ordnar organisationen interaktiva utbyten med internationella volontärer.

Uppgifter för volontären

Som volontär jobbar du i nära samarbete med lokalbefolkningen, och huvudsakligen kommer din uppgifter vara att exempelvis se efter blomsterrabatten, sköta om den flod som går genom staden och hålla det fint längs med den lokala shoppinggatan. Som volontär kommer du också få möjligheten att delta mycket i lokala tillställningar och event. Det finns även möjlighet för volontären att komma med egna idéer och vara kreativ i arbetet. Grundläggande kunskap i japanska är en förutsättning så kommunikationen sker på japanska. 

Plats

Tokushima City, som har ungefär 260.000 invånare, är huvudstaden i prefekturen Tokushima. Staden ligger i den japanska regionen Shikoku i den södra delen av landet och nära floden Yoshino River som är den tredje största floden i Shikoku-området.

Boende och mat

Som volontär bor du antingen i ett enkelrum i en lägenhet tillsammans med andra volontärer, eller hos en värdfamilj. De flesta värdfamiljer tar enbart emot kvinnliga volontärer, men det finns undantag. Frukost serveras på ett café, lunch förtärs tillsammans med lokalbefolkningen och middag tillhandahålls av värd/värdfamilj.

Fritid

Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?

Längden på detta projekt är ett mellanlångt utbyte på 1-3 månader. 

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett utbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring våra internationella projekt.

Samarbetspartners

Organisationen i Japan heter NICE. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.

Du som volontär har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Japan, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av någon från NICE när du kommer fram till Tokushima.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/