PeaceWorks

Menu

Integration för utsatta ungdomar

pecohue

Om projektet
Det här projektet syftar till att integrera utsatta ungdomar i samhället genom att lära dem användbara och praktiska yrkesfärdigheter. Projektet har en bit mark i en del av Buenos Aires där ungdomarna lär sig att odla och skörda grönsaker samt att skapa och ta hand om komposten. Det de producerar säljs och intäkterna delas mellan deltagarna i projektet.

Uppgifter
Du är med och stöttar i det dagliga arbetet och hjälper till med underhållet av grönsakslandet. Du kan hjälpa till att odla och skörda grönsaker för att producera ekologiska matprodukter, så nya fröer och hjälpa till med andra aktiviteter som rör projektet. Här bör du tycka om att arbeta i och med naturen, och med ungdomar. Det är även bra om du är självständig och gillar att ta egna initiativ, samt att du bör ha grundläggande kunskaper i spanska.

Plats
Projektet är beläget i stadsdelen Agronomía i Buenos Aires, på The University of Agronomy’s område. Buenos Aires, Argentinas huvudstad och platsen där projektet är beläget, är en mångfacetterad stad med ett brett utbud av nöje, historia och sevärdheter.

Boende och mat
På det här projektet kommer du att bo i ett hus i Buenos Aires med upp till 14 andra personer. Det består av kök, delade sovrum och badrum samt har wifi. Du kommer att få tre mål mat om dagen, i vissa fall får du mat på projektet, i andra fall kommer du att laga maten själv men få ingredienser.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projektperiod. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Argentina som är med i nätverket heter Subir al Sur. Denna organisation har i sin tur kontakten med projektet du väljer att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Argentina, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av Subir al Sur när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/