PeaceWorks

Menu

Konstnärligt projekt för barn och unga

 

Brasilien, pixabay fix

 Om projektet

Projektet ligger i ett område som kallas Grande Tijuca och består av ett antal favelas (samhällen) där en stor del av Rio de Janeiros fattigaste människor lever. Förhållandena i Tijuca visar på den stora kontrast som idag finns mellan Brasiliens inkomstgrupper. 64% av befolkningen i området är under 39 år, och 30% är yngre än 19 år. Detta gör att Tijuca är i stort behov av att initiativ för ungdomar tas!

ITV uppstod ur detta behov år 2000, och ämnar att genom utbildande- och konstnärliga aktiviteter skapa aktiva demokratiska rum där ungdomar ges utrymme. Projektets syfte är att ta vara på, och stärka den lokala befolkningen, vilket i sin tur stärker hela samhället. Särskilt betonas vikten av att ungdomar tar en aktiv roll i samhället samt att stärka deras ansvarstagande. Målgruppen är barn och unga mellan 2 och 21 år, samt deras familjer. Den överskridande ambitionen är att stärka den särskilt utsatta och exkluderade gruppen unga i Tijuca.

Uppgifter 

Du kommer att få välja dina uppgifter mellan de olika fält och aktiviteter som ingår i verksamheten. Till exempel kan du välja mellan följande sysslor:

  • För- och lågstadieskola för barn. På skolan går 20 barn med eller utan inlärningssvårigheter. Fokus ligger på att hålla i olika workshops inriktade på dans, teater och musik.
  • Konstnärligt projekt med unga med funktionsvariationer. Du får hjälpa till att hålla i aktiviteter för ungdomar med lindriga funktionsvariationer.
  • Planering och genomförande av projekt. Du får assistera med organisering och kommunikation som leder fram till en färdig slutprodukt i form av en kreativ aktivitet eller ett nytt projekt. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med projekt.

Plats

Rio de Janeiro, Brasilien. Naturen omkring Canoas är mycket vacker, och det finns mycket att se i de närliggande städerna såsom Porto Alegre eller Novo Hamburgo.

När?

Du kan stanna på projektet mellan 2 och 12 veckor.

Boende och mat

Delad lägenhet med andra personer på projekt. Projektet bjuder på lunch men du ordnar övriga måltider själv.

Pris

Då detta är ett specialprojekt gäller andra priser än vad som står på hemsidan. Hör av dig till info@peaceworks.se för mer information!

Fritid

Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet angående eventuella resor, då viss planering kan behövas.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Detta ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg. Vi diskuterar även förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision gällande internationella projekt.

Samarbetspartners

PeaceWorks samarbetspartner i Brasilien är organisationen ABIC. Organisationen har i sin tur kontakt med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland det här projektet. I och med detta har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Brasilien, samt en handledare. Du blir även upphämtad av ABIC när du kommer fram.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset om du åker på ett mellanutbyte (4 veckor eller mer). Du kan även välja att förlänga försäkringen om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar dig att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/