PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Italien – åk på ett kostnadsfritt utbyte!

Plats

Youmore Morcelli Gioviani har sitt kontor i staden Chiari i norra Italien.

Om projektet

Youmore Morcelli Gioviani är en del av den ideella organisationen Foundation Istituto Morcelliano vars syfte är att hjälpa, utbilda, stötta samt ge ungdomar i åldrarna 18-30 bättre vetskap om och tillgång till den Europeiska kommissionens olika aktiviteter och möjligheter. Youmore’s huvudsakliga arbete är att främja och förmedla det arbete organisationen gör. Du som volontär kommer att arbeta på organisationens Eurodesk-kontor i Chiari.

Det här projektet är ett EVS-utbyte, vilket betyder att det är finansierat av EU. EVS är ett EU-initiativ som ingår i EU-programmet ”Erasmus+”. Det är till för att, framför allt, ge europeiska ungdomar mellan 18 och 30 år en möjlighet att åka på volontärutbyten. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Uppgifter för volontären

Din uppgift som volontär kommer bestå i att involvera lokala ungdomar och upplysa dem om den Europeiska kommissionens olika projekt, fördelarna av ett aktivt medborgarskap samt arbeta med kulturellt berikande genom olika projekt. Volontärerna i detta projekt kommer att arbeta i sju olika städer i Youmore’s region med att möta ungdomar och förbereda orienteringsdagar på skolor och universitet. Du kommer ha ansvar för att exempelvis arrangera info-dagar, workshops, flash mobs såväl som mer formella möten.

Boende

Som europeisk volontär får du en bostad i närheten av kontoret tillsammans med andra volontärer för att bättre kunna uppleva samhället runtomkring. Mat och annan service såsom transport tillhandahålls av organisationen.

Fritid

Som volontär jobbar du på vardagarna och är ledig på helgerna samt på jul, påsk och andra röda dagar. Helgarbete kan förekomma men du blir alltid kompenserad för detta och får ta andra dagar ledigt. Du får även två semesterdagar varje månad och kommer alltså ha möjlighet att se mer av området du är i och göra utflykter till sevärdheter och andra platser runt om i Italien.

När?

Det här projektet startar den 25 oktober 2017 och pågår fram till den 24 oktober 2018.

Samarbetspartner

Samarbetspartner för detta projekt är Youmore Morcelli Giovani/Fondazione Istituto Morcelliano.