PeaceWorks

Menu

Projektassistent i Togo

Om projektet

ASTOVOT är en organisation som länge arbetat med att ta emot och skicka internationella praktikanter. På senare år har organisationen även arbetat med att skapa utveckling för och med unga människor, kombinerat med att bidra till en ökad samhällsinformation. De stöttar sociala aktiviteter som miljöbevarande och hälsomedvetenhet.

Uppgifter 

Din huvuduppgift att hjälpa till med organisationens projekt. Det kan handla om att utveckla nya projekt, förbereda dessa, insamling av pengar och utvärdera färdiga projekt.  Du kommer även stötta de projektdeltagare som kommer till ASTOVOT och hålla i underhållande och utbildande aktiviteter för dem. För att vara på det här projektet är det bra om du har erfarenhet av att leda projekt och/eller insamlingsverksamhet. Det är uppskattat om du har grundläggande kunskaper i kommunikation eller redovisning. Du bör även vara flexibel och självständig och inte rädd för att resa själv. 

Plats

Projektet ligger i staden Kpalimé, två timmar norr om huvudstaden Lomé.

Boende och mat

På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid

Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?

Det finns två typer av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt internationella utbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna kurs ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg på internationellt projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på internationella utbyten ser ut.

Samarbetspartners

PeaceWorks samarbetspartner i Togo är organisationen ASTOVOT. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta. I och med detta har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Togo, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ASTOVOT när du kommer fram.

Försäkring

En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/