PeaceWorks

Menu

Skydda den hotade Rödfalken

badajoz

Om projektet
Projektet utgår från en ideell organisation som arbetar för att skydda och studera den hotade fågelarten Rödfalk. De arbetar för att underhålla och upprätthålla Rödfalkens naturliga livsmiljö och att utbilda människor om natur- och kulturarvet i området. Mer specifikt har projektet häckningskolonier där de tar hand om fåglarna, underhåller fåglarnas livsmiljö, och ett utbildningscenter där de utbildar lokalbefolkningen och turister om Rödfalken och området där projektet finns.

Uppgifter för projektdeltagare
Som projektdeltagare hjälper du till med de olika aktiviteterna på projektet. Du kan till exempel vara med och ta hand om nykläckta Rödfalkar under deras första tid i livet, mata fåglarna eller kontrollera om och när de lägger ägg. Du kan även vara med och kontrollera fågelboen och hjälpa till med reparationer som finns. I utbildningscentret kan du vara med och ta fram informationsmaterial och se till så att all befintlig information är uppdaterad. Som projektdeltagare här bör du vara intresserad av djur och natur, och av att lära dig om kulturarvet i området.

Plats
Det här projektet är beläget i Almendralejo i sydvästra Spanien.

Boende och mat
Du kommer bo tillsammans med andra volontärer. Lunchen äts gemensamt med alla på projekten, frukost och middag tillagas och äts på boendet.

Fritid
Som projektdeltagare tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är man även ledig på nationella heldagar. Staden Madrid där projektet ligger erbjuder ett rikt kulturliv med museum, restaurang och andra sevärdheter. Exempelvis kan du besöka det fornegyptiska templet Templo de Debod som fraktades till Spanien och återuppbyggdes på 60-talet, det imponerande kungliga slottet, eller strosa igenom den stora loppmarknaden El Rastro på en söndag. För dig som vill resa lite längre erbjuder Spanien fina stränder för solälskare och vackra naturupplevelser för den naturintresserade. Landet har dessutom en lång lista på UNESCO-märkta platser, såsom Alhambra: det stora borgområdet i södra Spanien som uppfördes av morerna på 1200- och 1300-talet.

När?
Till detta projekt kan du åka året runt. Projektstart sker första måndagen varje månad och projekttiden är 1-4 månader.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg på internationellt projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på internationella utbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetar med organisationen AFAIJ i Spanien. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta. I och med detta har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Spanien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av AFAIJ när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/