PeaceWorks

Menu

Stötta barn med funktionsvariationer

nyversion

Om projektet

På detta projekt kommer du att arbeta med barn med olika typer av funktionsvariationer. Barnen har begränsade möjligheter i jämförelse med andra barn, för det mesta har de blivit utstötta ur samhället och har erfarenhet av diskriminering. På grund av den negativa syn på människor med funktionsvariationer som finns i Indien så är det viktigt att personalen på detta projektet är glädjespridande! Som volontär kan du här få vara delaktig i  ett projekt som förenklar och gör vardagen bättre för barn med specifika behov. Volontärer behövs för att stötta projektets personal i att skapa strukturer i barnens liv och förbereda dem inför vuxenlivet. Du förväntas ha en kreativ syn på arbetet, vara flexibel och kunna ”multi-taska”.

Uppgifter för volontären

Huvuddelen av arbetet består av att undervisa och att stötta personalen i det dagliga arbetet med att ta hand om barnen. Som volontär kommer du även att vara involverad i att tillsammans med barnen skapa individuella målsättningar och planera för deras övergripande utveckling. Utöver dessa uppgifter så kan du även behöva utföra vaktmästaruppgifter, trädgårdsarbete, städning, hjälpa till att förbereda och servera måltider och att finnas till som sällskap för barnen. Möjligheten att starta egna mini-projekt kommer också att finnas.

Plats

Södra Indien

Boende och mat

Boende och mat ingår i priset. Boendesituationen kan variera beroende på vilket specifikt projekt du väljer. Det är vanligt att du bor i värdfamilj eller tillsammans med andra volontärer i gemensamt boende.

Fritid

På din fritid finns det bland annat möjlighet att läsa en språkkurs och att resa och upptäcka Indien!

När?

Projektstart är första måndagen varje ny månad.

Samarbetspartners

FSL India är den mottagande organisationen. De hämtar även upp dig på flygplatsen vid ankomst och kör dig till flygplatsen när det är dags att åka hem igen.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och kommer bland annat att behandla praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa och för att förstå PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten.


Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse. 


Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!