PeaceWorks

Menu

Undervisa i miljöfrågor!

environmental-education1

Om projektet

På det här projektet får du vara med och stötta i utbildningen till ekonomiskt utsatta grupper, den lokala befolkningen, samt barn och unga i viktiga miljöfrågor. Som volontär får du gärna vara kreativ, innovativ och tycka om att arbeta med barn. Som volontär finns det stort utrymme att komma med egna idéer och initiativ.

Uppgifter för volontären

Du som volontär kommer vara med och utveckla och stötta projektet genom att på ett kreativt sätt vara delaktig i att öka den lokala befolkningens kunskap om natur och ekologisk bevaring, så väl som de ekonomiska och sociala fördelarna med att ta vara på miljön. Du kommer att besöka skolor, universitet och ungdomsgrupper och organisera workshops och sprida information till nyckelpersoner i dessa sammanhang. Många skolor har på den indiska regeringens initiativ startat miljögrupper men saknar både personal och ekonomi för att fortsätta. Som volontär får du vara med och återuppstarta dessa grupper.

Plats

Södra Indien

Boende och mat

Boende och mat ingår i priset. Boendesituationen kan variera beroende på vilket specifikt projekt du väljer.

Fritid

På din fritid finns det bland annat möjlighet att läsa en språkkurs och att resa och upptäcka Indien! Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?

Projektstart är första måndagen varje ny månad.

Samarbetspartners

FSL India är den mottagande organisationen. De hämtar även upp dig på flygplatsen vid ankomst och kör dig till flygplatsen när det är dags att åka hem igen.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och kommer bland annat att behandla praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig.  Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett volontärutbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring volontärutbyten.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!