PeaceWorks

Menu

Arbeta på ett center för ungdomar!

Om projektet
Projektet driver ett center dit unga kan komma för att träna upp sina färdigheter inom flera olika ämnesområden och yrkesområden, för att lättare kunna hitta jobb. Detta projekt är ett samarbete med Kordiabe samhället där projektet ligger, och där många unga har begränsad utbildning. Målet med projektet är att stötta unga och stärka deras kunskaper och möjligheter inför framtiden.

Uppgifter för volontären
Som volontär på centret stöttar du lärare och ungdomar med undervisning i engelska, mattematik, kommunikation, jordbruk, lantbruk, djurskötsel och idrott. För att delta i detta projekt så bör volontären ha gymnasiebehörighet och en kandidat eller masterexamen, samt ett intresse för att arbeta med ungdomar.

Plats
Projektet ligger i Kordiabe som tillhör det västra distriktet Damgbe som är en del av den större Accra regionen.

Boende och mat
Volontärer på detta projekt bor på ett hostel som ägs av projektet och volontären äter alla mål mat med personalen och ungdomarna på projektet.

Fritid
Som volontär tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och göra utflykter. I närheten av detta projekt finner du bland annat Wli vattenfallen. Oftast är man som volontär också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din volontärvistelse. Ghanas kust erbjuder många fina stränder, som till exempel Krokobite Beach. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två typer av volontärutbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett volontärutbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring volontärutbyten.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Ghana är organisationen VOLU. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, just detta projekt drivs av den mottagande organisationen. I och med detta har du som volontär tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Ghana, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av VOLU när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!