PeaceWorks

Menu

Stötta ett center för ungdomar i Ghana!

Om projektet
Projektet driver ett center där unga får möjlighet att träna upp sina färdigheter inom flera olika ämnesområden och yrkesområden, med syftet att lättare få jobb. Detta projekt är ett samarbete med Kordiabe som är samhället där projektet ligger, där många unga har begränsad utbildning. Målet med projektet är att stötta unga och stärka deras kunskaper och möjligheter inför framtiden.

Uppgifter
På centret stöttar du lärare och ungdomar med undervisning i engelska, matematik, kommunikation, jordbruk, lantbruk, djurskötsel och idrott. För att delta i detta projekt så bör du ha gymnasiebehörighet och en kandidat-eller masterexamen, samt ett intresse för att arbeta med ungdomar.

Plats
Projektet ligger i Kordiabe som tillhör det västra distriktet Damgbe som är en del av den större Accra regionen.

Boende och mat
På detta projekt bor du på ett hostel som ägs av projektet och äter alla mål mat med personalen och ungdomarna på projektet.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet angående eventuella resor, då det ibland krävs planering.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg. Vi diskuterar bland annat förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetspartner i Ghana är organisationen VOLU. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, just detta projekt drivs av den mottagande organisationen. I och med detta har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Ghana, samt en handledare på projektet. Du blir även upphämtad av VOLU när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/