PeaceWorks

Menu

Gör ett utbyte i en naturpark!

Judith

Om projektet
Det här projektet ligger i en naturpark i Spanien där de har två olika verksamheter. De arbetar med att främja kunskapen om det arkeologiska arvet i området samt fysiskt underhållsarbete i parken. Utöver det arbetar projektet även med den lokala skolan i byn där de är med och hjälper till på olika aktiviteter och klasser. Projektet syftar till att sprida kunskap och medvetenhet hos ungdomar om natur- och miljöfrågor, och att öka samarbeten och kommunikation mellan ungdomar från olika platser runt om i världen.

Uppgifter för projektdeltagaren
Som deltagare på det här projektet kan du vara med i någon av de olika verksamheterna. Vill du bidra till den del av projektet som fokuserar på naturen kan du hjälpa till med underhållet i den botaniska trädgården eller i delar av parken där det finns en stor risk för skogsbränder. Du kan även hjälpa till att göra parken mer lättåtkomlig för allmänheten. Vill du bidra till skolverksamheten kan du vara med och stötta de olika aktiviteterna som hålls för barnen. Det är också ofta uppskattat ifall deltagaren vill bidra till undervisningen i engelska. Som deltagare på det här projektet bör du ha ett intresse för natur- och miljöfrågor.

Plats
Det här projektet är beläget i den lilla byn Monsagro, cirka 30 mil väster om huvudstaden Madrid.

Boende och mat
Som deltagare på det här projektet bor du i en lägenhet i byn med andra ungdomar. Du kommer troligtvis att bo i delat rum, och det finns badrum och kök i lägenheten som delas av alla deltagare som bor där. Maten kan ni tillaga själva i lägenhetens kök.

Fritid
Som deltagare tillbringar du veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella heldagar. Staden Madrid där projektet ligger erbjuder ett rikt kulturliv med museum, restaurang och andra sevärdheter. Exempelvis kan du besöka det fornegyptiska templet Templo de Debod som fraktades till Spanien och återuppbyggdes på 60-talet, det imponerande kungliga slottet, eller strosa igenom den stora loppmarknaden El Rastro på en söndag. För dig som vill resa lite längre erbjuder Spanien fina stränder för alla solälskare och vackra naturupplevelser för den naturintresserade. Landet har dessutom en lång lista på UNESCO-märkta platser, såsom Alhambra: det stora borgområdet i södra Spanien som uppfördes av morerna på 1200- och 1300-talet.

När?
Det finns två alternativ för typ av internationellt utbyte för detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella utbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg på projekt, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att veta hur PeaceWorks vision och perspektiv på internationella utbyten ser ut.

Samarbetspartners
PeaceWorks samarbetar med organisationen AFAIJ i Spanien. Organisationen har i sin tur kontakten med de olika projekt som du kan välja att åka till, däribland detta. I och med detta har du tryggheten i att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisationen i Spanien, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av AFAIJ när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projektvistelse. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du ordnar med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/