PeaceWorks

Menu

Gör ett utbyte i en nationalpark

honduras-1032398_1280fix

Om projektet
El Picacho är ett projekt som arbetar med att skydda, förbättra och och underhålla parken Parque Naciones Unidas som är belägen i Tegucigalpa, samt med att hålla i utbildningar om miljön för skolklasser. I parken arbetar de med att ta hand om, och värna om naturen, samt sprida information om vikten av att värna miljön och i synnerhet denna park.

Uppgifter
Du kan stödja någon del av projektet och dess program, i enlighet med dennes förmåga och intresse. Volontären kan göra manualer för miljöutbildning, delta i icke-formella utbildningsaktiviteter som att vara med och utbilda unga om hur man värnar om miljön och använder naturresurser på ett ansvarsfullt sätt. Du kan även besöka skolor och institutioner för att sprida kunskap om miljön samt att göra inventarier av olika arter (plantor). För att vara på det här projektet ska man ha grundläggande kunskaper i både spanska och engelska. Man bör även ha erfarenhet av miljöarbete samt utbildning. Det är en fördel om volontären är intresserad av att arbeta med unga, ha en god fysisk kondition och vara redo att ta ansvar och visa på egna initiativ och idéer.

Plats
Projektet ligger i Tegucigalpa, huvudstaden i Honduras. Det är idag en mix av en gammal, kolonial stad som har utvecklats till en modern huvudstad. Här produceras textil, socker och cigaretter.

Boende och mat
På detta projekt bor hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt sett de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen.

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området du är i och kanske göra en utflykt till sevärdheter utanför staden! Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns ett alternativ för längd på detta projekt:

  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/ september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Honduras heter ICYE-Honduras. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande Honduras, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE-Honduras när du kommer fram. Under utbytet ordnas minst två kurser för dig och andra internationella ungdomar.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/