PeaceWorks

Menu

Var med och främja internationella utbyten genom organisationen GIED i Filippinerna!

mountains-968017_1920

Om projektet
Den mottagande organisationen jobbar för att främja internationella utbyten, vilket betyder att de både jobbar för att filippinska ungdomar ska få möjligheten att åka på ett utbyte någonstans i världen, samtidigt som de tar emot ungdomar till Filippinerna från hela världen. Genom dessa utbyten vill de främja lärande och ungas möjligheter att påverka sitt samhälle.

Uppgifter
Du är med och hjälper till i organisationens dagliga arbete. Det kan innebära att ta fram information till affischer och presentationer, hjälpa till att samordna utbyten, sprida information om organisationen på skolor och olika evenemang, eller att vara med och hålla i aktiviteter för de som har kommit till Filippinerna eller som ska resa ut i världen. Du bör tycka om att ta egna initiativ och vara kreativ, samt tycka om att jobba både i grupp och självständigt. Organisationen önskar även att du har ett intresse av foto och grafik.

Plats
Det här projektet ligger i Cebu City, som ligger på ön Cebu i centrala Filippinerna.  I närheten av staden Victorias där projektet ligger finns t.ex. Gawahon Eco-tourism Development Project som är vackert belägen i en naturpark med många vattenfall.

Boende och mat
På det här projektet bor du i ett boende som tillhör projektet.

Fritid
Du är vanligtvis på projektet på vardagarna, vilket ger dig helgerna lediga att upptäcka din omgivning och mer av Filippinerna! Du har oftast även ledigt på nationella helgdagar. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?
Det finns två alternativ för längd på detta projekt:

  • Mellanlångt utbyte på 1-4 månader: projektstart första måndagen varje månad.
  • Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari/februari, alternativt augusti/september.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Samarbetspartners
Organisationen i Filippinerna heter GIED. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande organisation i Filippinerna, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av GIED när du kommer fram.

Försäkring
En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/