PeaceWorks

Menu

Gör ett volontärutbyte på ett barnhem

Om projektet

På det här projektet så kommer du att fungera som en extra hand till personalstyrkan på ett hem för föräldralösa barn. Då du kommer arbeta med barn uppskattas det om du är kreativ och gärna lär ut till exempel sånger, dans och lekar! Arbetet i det här projektet lägger specifikt fokus på att alla volontärer bör ha en kreativ inställning till arbetet, vara flexibla och inte ha något emot att ha flera bollar i luften samtidigt.

Uppgifter för volontären

Som volontär på det här projektet kommer du att ha varierande arbetsuppgifter. Arbetet inkluderar bland annat rehabilitering, utbildning och att stötta barnen där målet är att de ska kunna integreras i samhället. Det dagliga arbetet kan också inkludera uppgifter som städning, matlagning, trädgårdsarbete och läxhjälp. Du får även vara med och leka och pyssla med barnen .

Plats

Södra Indien

Boende och mat

Boende och mat ingår i priset. Boendesituationen kan variera beroende på vilket specifikt projekt du väljer. Det är vanligt att du bor i värdfamilj eller tillsammans med andra volontärer i gemensamt boende.

Fritid

På din fritid finns det bland annat möjlighet att läsa en språkkurs eller resa och upptäcka Indien på egen hand!

När?

Projektstart är första måndagen varje ny månad.

Samarbetspartners

FSL India är den mottagande organisationen. De hämtar även upp dig på flygplatsen vid ankomst och kör dig till flygplatsen när det är dags att åka hem igen.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och kommer bland annat att behandla praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig. Vi diskuterar även saker som förväntningar, kulturkrockar, normer och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa och för att förstå PeaceWorks vision och perspektiv på volontärutbyten.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!