PeaceWorks

Menu

Women Empowerment projekt i Indien!

women-empowerment1

Om projektet

Den mottagande organisationen samarbetar med många projekt som finns till för att stötta kvinnor i att stärka sin egenmakt i ett samhällen där klyftan mellan män och kvinnor är stor. Indiens utvecklingsstrategier har speciellt fokuserat på att förbättra situationen för kvinnor och därför finns det många organisationer som aktivt bedriver projekt med det som fokus. Många projekt arbetar med detta genom att skapa självhjälpsgrupper. I dessa grupper skapas finansiella möjligheter för just kvinnor att få ökad egenmakt och självständighet genom att ha möjligheten att låna pengar vid behov. Tanken är att om kvinnor har samma finansiella möjligheter som män så är det ett steg på vägen mot ett mer jämställt samhälle. Låter detta intressant? Hör i så fall av dig till oss på info@peaceworks.se så kan vi berätta mer och ge förslag på specifika projekt inom Women’s Empowerment.

Uppgifter för volontären

Som volontär kommer arbetsuppgifterna att variera. Bland annat kan du få möjligheten att lära ut engelska, utbyta kunskap om hälsa och hygien och öka kunskapsnivån hos kvinnorna inom datorkunskap. Du kan även få möjligheten att hjälpa till att bygga upp självhjälps-grupperna och arbeta tillsammans med kvinnorna för att satsa på dem som entreprenörer.

Plats

Södra Indien

Boende och mat

Boende och mat ingår i priset. Boendesituationen kan variera beroende på vilket specifikt projekt du väljer. Det är vanligt att du bor i värdfamilj eller tillsammans med andra volontärer i gemensamt boende.

Fritid

På din fritid finns det bland annat möjlighet att läsa en språkkurs och att resa och upptäcka Indien! Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor.

När?

Projektstart är första måndagen varje ny månad.

Samarbetspartners

FSL India är den mottagande organisationen. De hämtar även upp dig på flygplatsen vid ankomst och kör dig till flygplatsen när det är dags att åka hem igen.

Innan avresa

Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, antingen på vårt kontor i Stockholm eller i Malmö. Denna förberedelse ingår i priset och kommer bland annat att behandla praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips samt syftet med ett volontärutbyte och globala maktstrukturer. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring volontärutbyten.

Försäkring

En sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din volontärvistelse.

Flyg, visum och vaccination

Flyg, visum och vaccination är någonting du som volontär måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt!