PeaceWorks

Menu

Kapacitetsutveckling för unga engagerade

Välkommen till PeaceWorks ledarskapsutbildning för unga som vill skapa förändring för en hållbar och rättvis värld i fred! 

📌 Endast 8 platser kvar – anmäl dig idag!
Helgens intensivkurs syftar till att öka
unga fredsaktörers möjligheter att få inflytande i globala fredsprocesser och bli inspirerande i arbetet för fred. Genom föreläsningar, workshops, teambuildingaktiviteter och erfarenhetsutbyten, får ni ta del av en crash-course i ledarskap, medlemsvärvning och medlemsvård, och tematiska sessioner om att driva arbete för global rättvisa och implementeringen av Agenda 2030.Bland helgens sessioner finner ni:

 

🟢 Världens koll med Peaceworks
Världens koll är ett projekt inom temat global rättvisa. Syftet med utbildningen är att ge unga människor en ökad förståelse för hur globala maktstrukturer och normer formar vår värld, samt sprida information kring nuvarande fredsprocess i Colombia kopplat till Agenda 2030. Exempelvis görs detta genom att prata om internationell solidaritet – och hur vi kan arbeta med globala frågor på ett schysst sätt. Vi tror på solidariska och hållbara samarbeten, där exempelvis de som vi vill stötta själva äger sin förändring.
🟢 Agenda 2030: jämlikhet en förutsättning för att vi ska kunna gå i mål!
Leder sessionen gör Parul Sharma, ordförande för Amnesty Sverige och regionchef för klimaträttvisefrågor i sydasien vid organisationen PVCHR (Peoples’ Vigilance Committee on Human Rights Asia). I över 20 år har Parul Sharma även drivit en rörelse för flickors rättigheter i Indien där fokus bland annat handlat om utbildning för flickor, kvinnors hälsa, samt rätten till vatten och sanitet. Hon är aktuell med boken “Din Agenda 2030. Så bidrar du till en hållbar planet”.
🟢 Engagera fler ideella med Volontärbyrån

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som sammanför människor som vill engagera sig ideellt med föreningar som behöver fler frivilliga. Välkomna på en workshop om hur er förening kan nå fler engagerade. Johan Dahlén Strömgren från Volontärbyrån kommer att tipsa om hur ni kan locka fler till föreningen och vad som kan vara bra att tänka på för att få fler att trivas och stanna kvar i föreningen.

🗓 Schema:
– Fredag 10/12 : välkomstmiddag (kvällstid, TBA)
– Lördag 11/12: kurs 09:00-18:00, följt av middag
– Söndag: 12/12 kurs 09:00-12:00, följt av lunchIntresserad? Klart du är!

Vi står för resa, kost och logi
anmäl dig här!
Enda kravet är att du är medlem i en av PeaceWorks föreningar. Inte medlem än? Inga problem! : Bli medlem helt gratis här!
Har du frågor? Ta kontakt med styrelsen@peaceworks.se eller Noora.grari@peaceworks.se