Internship
Praktik i Colombia VT23

Praktik i Colombia VT23

  • Deadline för ansökan är 12/02/2023

Vill du jobba med frågor som rör fredsarbete, global rättvisa och Colombia?

Är du engagerad i ungdomars rättigheter? Vill du arbeta för demokrati och främja fred i Colombia? Kan du spanska? Ansök då till någon av våra colombianska partnerorganisationer, i vår har vi praktikplatser på La Otra Juventud, Temblores, Relatos Internos and PeaceWorks kansli i Bogotá.

*Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, praktikplatserna kan alltså tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vad lär du dig?

Huvudsyftet med praktiken är att ge unga i Sverige en möjlighet att arbeta och utvecklas i en miljö annorlunda från den svenska, samt att få lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred. Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet i hur internationella samarbeten kan se ut, och hur t.ex Sverige arbetar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

  • Dela PeaceWorks principer om icke-våld, anti-rasism, feminism och global rättvisa.
  • Vara intresserad av ungdomsfrågor och fredsfrågor.
  • Ha en mellannivå i spanska.
  • Vara minst 20 år gammal.
  • Det är inte obligatoriskt att du har kunskaper eller utbildning inom media, men du bör ha ett stort intresse för att lära dig mer om alternativa media och hur deras förstärkning och marknadsföring bidrar till fred.
  • Du har inte tidigare deltagit i praktikprogrammet på Peaceworks eller genom någon annan organisation (finansierat av Sida).
  • Du måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och/eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Boende, mat och resor?

Praktiken är finansierad av Sida/UHR genom Forum Syd. Det innebär att Praktikantprogrammet står för alla kostnader i samband med resa, visum, vaccination, sjukvård och försäkring. Du får även fickpengar utbetalt månatligen, för att täcka boende, mat och resor till och från praktiken. Att praktiken är finansierad innebär att du inte kan kombinera det med CSN-stöd, men däremot går det att tillgodoräkna i dina högskolestudier.

Genom att skicka in din ansökan kan du bli aktuell för praktik på alla organisationer, men inkludera gärna i ansökan om du är särskilt intresserad av någon av praktikplatserna!

Om du har ytterligare frågor kontakta:

andres.f.rodriguez@peaceworks.se (spanska eller engelska)

julia.eriksson@peaceworks.se (spanska, engelska eller svenska)

en_GBEN