Praktik
Höstpraktik i Colombia

Höstpraktik i Colombia

Deadline för ansökan är 05/08/2022

Är du engagerad i ungdomars rättigheter? Vill du arbeta för demokrati och främja fred i Colombia? Kan du spanska? Ansök då till vår partnerorganisation: La Otra Juventud

*Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, praktikplatserna kan alltså tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vad lär du dig?

Huvudsyftet med praktiken är att ge unga i Sverige en möjlighet att arbeta och utvecklas i en miljö annorlunda från den svenska, samt att få lärdomar i frågor som rör utveckling, mänskliga rättigheter och fred. Förutom att du får kunskap om organisationens temaområden får du även insyn och erfarenhet i hur internationella samarbeten kan se ut, och hur t.ex Sverige arbetar med utvecklingssamarbeten i Colombia.

Krav för att ansöka

  • Dela PeaceWorks principer om ickevåld, antirasism, feminism och global rättvisa.
  • Vara intresserad av ungdomsfrågor och fredsfrågor.
  • Ha en mellannivå i spanska.
  • Vara minst 20 år gammal.
  • För praktik på La Otra Juventud bör du ha erfarenhet av arbete med sociala medier, medieproduktion och/eller journalism och du bör ha ett stort intresse för att lära dig mer om alternativa media och hur deras förstärkning och marknadsföring bidrar till fred.
  • Du har inte tidigare deltagit i praktikprogrammet på Peaceworks eller genom någon annan organisation (finansierat av Sida).
  • Du måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Obs! Tidigare erfarenheter eller deltagande i organisationer i det civila samhället är en fördel, liksom att ha studier och/eller praktisk erfarenhet inom bland annat utveckling, statsvetenskap och samhällsvetenskap är meriterande.

Boende, mat och resor?

Praktiken är finansierad av Sida/UHR genom Forum Syd. Det innebär att Praktikantprogrammet står för alla kostnader i samband med resa, visum, vaccination, sjukvård och försäkring. Du får även fickpengar utbetalt månatligen, för att täcka boende, mat och resor till och från praktiken. Att praktiken är finansierad innebär att du inte kan kombinera det med CSN-stöd, men däremot går det att tillgodoräkna i dina högskolestudier. Praktiken genomförs under 16 veckor på plats i Colombia, i Bogotá eller Tunja.

Praktiskt
Praktiken genomförs under 16 veckor på plats i Colombia, i Bogotá eller Tunja, fr.o.m 29 augusti 2022. 

Hur ansöker du?

Ladda upp ditt CV och personligt brev på spanska här:
https://forms.gle/jQi3XKpojX7FFvQF7

Om du har ytterligare frågor kontakta:

andres.f.rodriguez@peaceworks.se (spanska eller engelska)

info@peaceworks.se (spanska, engelska eller svenska)

sv_SESV_SE