PeaceWorks

Menu

3 korta till praktikanten Hanna

Hanna praktiserar på volontärverksamheten och är en av vårens praktikanter på Stockholmskansliet. Jämställdhetsfrågor och kvinnors rättigheter hör till hennes största intressen och hennes stora dröm är att bli specialistsjuksköterska för att kunna få möjligheten till att underlätta för kvinnor i andra länder.

Hanna_Bild_Webb
Hanna Trolle, praktikant på Stockholmskansliet.
Varför praktik på PeaceWorks?

Det blev ganska naturligt eftersom jag har åkt som volontär med PeaceWorks för fyra år sedan till Costa Rica och praktiserat som volontärhandläggare på organisationen där som tog emot mig. När jag kom hem och skulle praktisera en termin, tänkte jag att detta tillhörde samma områden som mina tidigare erfarenheter. Jag ville börja där jag kom ifrån, och använda en kontakt som jag redan hade.

Om du får välja en enda sak – vad är det bästa med din praktik?

Det bästa är att få vara en del i att öppna dörren för ungdomar som man ser har potential och som skulle vilja åka iväg och vara volontär. Även att få göra det på ett ansvarsfullt sätt via PeaceWorks som inte bara vill tjäna en massa pengar på att folk vill gå ut och rädda världen. Det är att få ta ungdomars vilja att åka som volontärer på allvar, som är det bästa.

Vad är ditt tips till kommande praktikanter?

Mitt tips är att våga ta initiativ och komma med idéer! Ett till tips kan vara att försöka få en överblick över hela PeaceWorks verksamhet och inte bara den delen man jobbar på då alla delar samverkar med varandra, men så att man även vet vad folk snackar om på fikarasterna.

Vill du praktisera hos oss i sommar eller till höst? Nu utlyser vi flera spännande praktikplatser!

Text & bild: Sainabou Jeng