PeaceWorks

Menu

Årets volontärstipendiater!

Paula och Jonatan åker i augusti 2016 iväg till Colombia respektive Honduras på Lång-utbyten. Som långvolontärer ansökte de om vårt Volontärstipendium – och fick utdelning!  

Jonatan selfie
Jonatan ska bo och volontära på ett center för barn och unga i staden Marcalá, Honduras.

 

– Varför väljer du ett utbyte i Honduras?

Jag har länge haft en känsla att jag skulle vilja integrera mig i ett samhälle som är olikt min vardag, i ett annat levnadssätt med andra normer. I en tid av stora samhällsklyftor likväl folkströmningar är det ofta jag funderar på hur jag som medborgare i ett välställt land kan hjälpa. En fundering som jag tror bara kan besvaras av att uppleva världens strukturer från ett nytt perspektiv.

Jag har läst en termin spanska nu och känner mig redo att resa till ett spanskspråkigt land. Därför blev Latinamerika ett enkelt val. Att jag valde Honduras berodde på att jag har ett gott intryck av organisationen som tar emot mig i landet och att projektet tilltalar mig.

– Vad ser du mest fram emot under din kommande volontärtid?

 Ett väldigt underhållande halvår i Honduras där jag hoppas få lära känna nya människor och att få vänner på en annan kontinent. Det känns även väldigt spännande att allt kommer att ske på spanska och att jag kommer kunna ha med de kunskaperna resten av livet.

– Vad hoppas du på att lära dig? 

Att inte vara beroende av vissa människor, materiella ting eller en speciell levnadsstandard. Det finns så mycket annat att få uppleva här i världen! Genom att utmana mig själv och inte få använda min frihet som jag är van vid hoppas jag på att bli stärkt på många sätt.

PaulaSelfie (2)
Paula ska volontära på PeaceWorks kontor i Bogotá och hjälpa till att driva workshops om normkritik och mänskliga rättigheter

 

– Varför väljer du ett utbyte i Colombia?

 Jag vill uppleva ett utbyte i ett land fullt av liv, färger och glädje!

– Vad ser du mest fram emot under din kommande volontärtid?

 Att få jobba med barn och ungdomar och på PeaceWorks kontor i Bogota, att lära mig massa nytt och att kunna känna mig hemma i en ny stad.

– Vad hoppas du på att lära dig? 

 Spanska, om fredsarbete, om Colombia och hur livet ser ut på andra ställen på jorden.

 

Visste du att:

Alla som väljer att åka på ett Lång-utbyte har möjlighet att söka och få del av PeaceWorks Volontärstipendium!

Vill du också åka till Honduras i 6 månader? Eller varför inte till Kenya?

Väljer du att åka på ett långutbyte till Honduras eller Kenya i januari/februari får du reducerad avgift!