PeaceWorks

Menu

#soffan – Kärlek utan gränser

kärlek-7509

Lördagen den 13 februari anordnade vi #soffan – ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Hassela Ungdomsrörelse, Doc Lounge och United Sisters för att prata om kärlek i Malmö. Forumet ägde rum på Fryshuset och eftermiddagen bjöd på en djup diskussion med olika aktörer men även lite pyssel och workshops.

Eventet startade igång kl 15.00 med tilltugg, mingel och chansen att pyssla lite inför alla hjärtans dag. Vi hade tre kreativa hörnor i lokalen, där en fick möjligheten att göra normkritiska vykort, skriva på en klottervägg och berätta vad kärlek är för en, samt annat roligt pyssel.

kärlek-7566
De kreativa hörnorna var populära.

Sedan var det högtid för debattforumet som även hölls på engelska. Dagens moderator var Dusan Yusuf Marinkovic och med i panelen var Lendita Sallahi, Saga Wredberg och Alex Mamytov. Frågorna som togs upp var kring lika rättigheter och samma möjligheter, oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsroll. Panelen var väldigt involverad i frågorna och bjöd på en djup diskussion vilket gjorde att samtalet flöt på väldigt bra – det var även en väldigt engagerad publik som lyfte synpunkter kring normkritik, tryggheten i Malmö samt delade med sig av personliga erfarenheter och åsikter kring temat.

kärlek-7625
Från vänster: Dusan Yusuf Marinkovic, Lendita Sallahi, Saga Wredberg och Alex Mamytov.

Efter forumet så var det tid för en bensträckare och mer pyssel innan vi avrundade dagen.

kärlek-7580
Normkritiska vykort görs.

Ett stort tack till alla som deltog, tillsammans gör vi skillnad!

Foto: Fedja Jakupovic