PeaceWorks

Menu

För ungas rättigheter, praktikantprogrammet i Colombia!

Genom sitt engagemang för ungdomsfrågor fick Aida praktik hos Casa de la Memoria i Neiva och arbetade i ett halvår med ungas rättigheter i Colombia. Så hur var det att praktisera hos Casa de la Memoria? Vad hände sedan efter praktiken? Vi har pratat med Aida för att få en inblick i hur det kan vara att göra praktik hos Casa de la Memoria och för att få höra vad hon gör idag.

Vad var det absolut bästa med din praktik?
Mina fantastiska kollegor och alla engagerade unga fredsbyggare jag mötte på vägen. Jag blev otroligt inspirerad av att få stötta och ta del ungdomars fredsprojekt i Colombia.

Vilka är dina viktigaste erfarenheter du bär med dig?
Jag har äntligen fått arbeta på lokal nivå. Som praktikant på Casa de la Memoria fick jag delta i det starka samarbete som finns mellan ungdomsorganisationer och de lokala beslutsfattarna i Neiva. Idag förstår jag att man måste låta de lokala förutsättningarna forma projektarbetet.

Vad vill du säga till andra som är sugna på att söka?
Ett riktigt bra alternativ för den som vill bli del av ett genuint Colombia.

Så vad hände sedan, vad gör du idag?
Idag arbetar jag som projektledare på föreningen Ung Dialog, som främjar ungt ledarskap mot antisemitism och islamofobi. Jag har definitivt tagit med mig mina erfarenheter från Casa de la Memoria i mitt nuvarande arbete.
___

Lockas du, precis som Aida, av att få arbeta med ungas rättigheter i Colombia?
Sök till vårt Praktikantprogram i Colombia!

Du kan också följa tidigare praktikanters upplevelser under Röster från världen.