PeaceWorks

Menu

Hänt från veckans kurs i Global (o)rättvisa

 

Förra veckan var det dags för vår kurs i Global (o)rättvisa – där vi hade flera gästföreläsare som gav oss en inblick i hur kolonialism tar sig uttryck idag, vad ordet “utveckling” innebär och hur vi aktivt i vår vardag kan jobba för solidaritet och mänskliga rättigheter. Tack vare föreläsarna från Kristna Fredsrörelsen, Fairtrade och Scouterna fick vi även ta del av deras arbete för en mer rättvis värld. Här nedan kan du läsa vad några av våra deltagare tyckte om kursen:

“Kursen gav mig kunskap om olika maktstrukturer och gav mig verktyg att kunna argumentera för exempelvis varför begreppet “white racism” är problematiskt.” 

“Jag hade inte tidigare reflekterat över kulturellt/strukturellt/direkt våld och det var intressant att diskutera hur dessa påverkar varandra. ” 

“Det bästa med kursen var att få lära sig olika sätt att agera med civilkurage. Jag tyckte hela momentet kring ickevåld var väldigt givande, då man fick många bra tips och råd för hur man kan avvärja konflikter av olika slag.”

 

Missade du detta kurstillfälle? I december håller vi i kursen igen, läs mer här! Bli medlem i PeaceWorks (gratis) för att få senaste nytt och få reducerat pris på kursen!

Syns då!